攬炒終於來了

543 回覆
5337 Like 58 Dislike
真!
我以為得我係咁黑心
我日日都同朋友講大陸有幾正幾好玩
日本比半價做大爺
又係呢啲傻閪黃屍叫春po,擺明一事無成係都要話自己做成經濟衰退。同啲濕尻恐佈分子乜柒都攬上身一尻樣
好多嘢都係個老公自把自為,唔好賴其他人
減半人工,睇下港豬仲有冇得去日本大吃大喝
回咩帶
俾呢班人管
香港點都死㗎啦
全城留港消費咪又係吊鹽水
比人高潮下都唔得
心水清 外資都係果時走得多
因為係insider
仲有咩
大陆無強姦你喎,仲幫緊香港人消费出路
冇聖旨點人大釋法立國安法

冇聖旨點立23條

聖上英明,千錯萬錯都係地方官錯呢d舊招喺資訊發達年代係行唔通
幾撚時話我地?你地藍屍警犬冇料管到攬炒香港,變相達成咗我地目的炸過

理解能力有冇差到咁呀Kingo哥
反駁隊竟然賴政府?炒撚咗你個冚家剷
我就係要呢d
唔同階層唔同玩法啫
中產以上嗰啲人 多啲假期多啲錢咪唔會去深圳
中產以下大部份人而家都係咁玩
唔係話上深圳消費就係愛國藍屍
大家消費價值觀唔同 唔想忍受香港高物價消費啫
老實講支那啲嘢食唔係度度都係咁撚差食元素表㗎嘛
再加上香港而家好多餐廳材料入貨咪又係大陸嘢
我有錢又有時間嘅話我夠想下下出國啦
冇話會返黎喎
講緊人地走唔係因為支持你啲手足
係因為清零封關/脫勾/
2019 多少有d 關係既
無2019 既話,大機會唔會俾而家班武官上位,亦唔會咁急推出國安法同廿三條導致脫勾
只會係快d同慢d

中港矛盾永遠都解決唔到,遲早都有日要爆發

唔通冇陳同佳,支那就唔會想插深啲黎控制香港咩,共產黨對權力嘅獸性改唔到,佢遲早都會有一次將社會推到臨界點,如果咁好彩喺而家經濟變差時候爆發,會爆得比2019更大鑊
依家爆條毛咩,郁下都即刻有人做嘢
支唔支持一回事,封完開返關有錢搵你估佢會走咩

走係因為政治變得不穩定,搵埋搵埋點知無厘頭俾人連人帶錢扣起,咁嘅生意搵鬼做
就係之前黃藍熱潮 搞到價格無腦暴升
只要打正期號黃色經濟圈就可以賣40元5粒燒賣
100元一個餐蛋麵同60元一杯珍珠奶茶
喺呢個咁窮嘅時空,未有國安強力部門,突然搞鑊大野,你估而家嘅香港人同19年比,邊個會怨氣大d兇狠d
CGT追溯返幾十年前升幅?包唔包埋股票先?

唔包既話我就用公司名買樓,轉手直接轉讓股份。
包既話,連誠哥/四大地產商都要中招,咁計落我輸好少啫
明白了
你意思係如果單嘢發生响今天就仲大鑊

但咁講,如果唔係2019單嘢,政府都未必咁快推行嗰啲法案,經濟都未到依家咁差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞