攬炒終於來了

543 回覆
5337 Like 58 Dislike
真。我就係遠處遙望住果班獅子山精神病人拼經濟
依家個形勢冇錢嘅就北上消費,有錢嘅就出國消費
好快屙唔到屎
如果幫襯UO/國泰都算留港消費
遲d 條命都無埋, 無得去旅行
以前香港人都仲係覺得香港有救,都仲係覺得香港係自己地方,所以幾貴樓價,幾差服務,幾低質素,大家都會默默耕耘,默默忍受

但係而家喺香港講句我係香港人,香港加油,都會俾政府批鬥,香港已經唔係自己嘅地方,所以所有缺點亦都再冇辦法忍受
其實去玩去,點解會去大陸。斯德哥爾摩症候群?
你要平嘅,日本唔係better choice咩
我都打算退休去泰國
香港一年使費等於泰國幾年
個個都係咁睇 儲多個錢之後備用
唔走 真係完全唔會好景 仲洗 之後食老綜咩
最怕係成個industry/role 唔再有係香港搵到
一陣好似要跟中共咁 脫離晒外國OS
臨老先黎搞大陸platform / 鴻蒙
所有野轉晒中文doc
(如有 我就諗唔到 如果得返大陸客
點解人地要彈單比香港 唔比堔圳
而如果仲有外國客 都係同理 香港根本無晒優勢)
無消費劵 預咗啦
3球幾就想移
人冇事先做到世界冠軍
以前多人去旅行調返轉都多人入境香港消費
而家問題係經濟下行令到無人留港消費 連旅客都窮遊
憎香港同憎政府係兩回事
最後受反都係自己
有食菜
有食菜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞