攬炒終於來了

543 回覆
5337 Like 58 Dislike
你同我
買開amazon ebay野
以前係香港markup左dd
先博一博買歐美日台水貨
而家睇住果d網同香港比都唔係平
就知世界復常 得香港差緊
索性慳d唔買
Ching你父母間鋪執柒咗都咁口響

唔驚坐食山崩咩?
番大陸2蚊優惠cut左佢
已經少好多人離境
國安法、23條,香港早已由治及興
過幾年,睇吓你哋班留港撚係咪仲咁得戚
攬炒攬得咁開心真係抵死
唔會差得過 蛋強同比卡超
起碼識香港係面向國際 唔會搞靠中共邊
一日有外資在場 一日都仲有生路
依家? 唔再係中國邊緣化 直接世界邊緣化左
睇下樓價先啦,前幾年幾撚變態
正解 香港一直係錢滾錢的地方
2019 even一連串革命示威 都無影響
因為外資果陣仲普遍樂觀
認為港共會好似23條果陣咁back down
因為正常都知香港呢個樂園 係靠企中間先有生意做
無人會想搞爛個場 而外資唔少都係偏向撐示威果面
(睇d外資 尤其美資 示威被強力鎮壓 就開始撤就知)

因為佢地都係要食兩家茶飯 先做到生意
口講支持中共 政治正確 費事企對立面
同時要香港係獨立運作 行西方果套 先繼續有得玩

一抽資 香港再無錢滾
一唔滾 就係骨牌效應 全面冧市
尤其高地價 就係靠呢個滾錢的市場模式衍生的
中共依家無埋世界工廠做 經濟下行壓力大到仆街
極端起上黎 一定係直接割埋香港
因為橫掂都唔會再生金蛋
仲係香港的 真係自求多福
製衣
唔好傻啦 由頭到尾得你自己一個燒緊咋
人地繼續拎住護照個個月袋幾十萬糧啊
成個香港
根本就係一個好大嘅騙局
大騙局下又形成一個個小嘅騙局
俾黃家和感受下前所未有既恐懼
香港人唔止放任仲好小器
又係到亂帶風向
香港今年長假離境數字都仲未追到2019年復活節數字

香港問題係無乜遊客入境呀, 屌你老母
仲FF緊外資會支持
啲外資高層離港最大原因係因為清零封關炸
解決方法就係公務員出糧出電子香港貨幣,只能喺香港使用
咁咪隨時走

威咩脅姐, 嚇到人架咩
有經濟能力果班個個有BNO
你叫獄中既人係手足, 即係你都有在場犯法啦?
幫你報國安
所謂阻人攬抄嗰班, 個個都間接推動咗攬抄, 何其諷刺
遲d 走其實層樓不斷噤跌,帶得走既錢又小左,所以賺多幾年錢根本唔成立,總之自己睇路啦,或者根本冇心走,算啦
升級配方埋藏秘密 新裝又有新嘗試
發現健康充滿日常 You Will See !
多款格仔無窮配合 當你遇上不如意
錫住自己打氣及時 Health is the Key !
你是咪唔明咩叫做攬炒丫?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞