多倫多生活討論區 101

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
d人隊草隊到就黎成間condo都係草味
開始日日投訴
碳稅rebate唔係全部人一樣amount 咩?
我做過依個集團一個項目既file.佢哋收購咗同一線條大街既十幾二十棟樓嚟起大型商業大廈群。點知遇著既間釘子戶。好在嗰幾間都係喺正成個project既南邊。 最後就放棄嗰幾間。成個project當然無咁完美啦。我每次經過嗰到都諗起依個file。個釘子戶依家仲喺又殘又舊又賣唔出。如果你喺DT見到成行商業大廈,然後有幾間又殘又舊既屋仔既話,可能就係嗰度啦。有無人估到我講邊度呀?
但塊地都值啲錢?
You mean the old run down house?
I don't anyone will buy it. It faces a major street with narrow frontage.
係呀
咁真係揼心口
所以話住condo都有唔好處 間condo越多人d大麻味越勁
日日吸人地smoke完嘅 二手weed
今日邊間poutine有優惠
原來外國都有尼啲人 諗起香港的大角咀
打上去CRA報返前兩年world income就拎到
有無睇過啲條例投訴成功會點?
原來真係係呢度
成日經過見到,都係諗緊係咪釘子戶,因為對正Bay Street都幾旺
其實同香港差唔多 物管多數都係貼告示勸喻同send email
同埋好少搵到證據真係證明到你smoke 因為你可以唔俾佢入你間屋 搵到有味佢話可以話唔係佢
如果你係住戶一係忍一係搬走
其實淋啲汁上去搞到腍曬
變做kfc薯蓉咁 我情願分開
我以前都覺得係咁,但食過返唔到轉頭,佢就係有啲淋有啲脆先好食
我都見到,$3
New York fries好似買一送一,不過食唔晒
https://www.opindia.com/2024/04/canada-indian-student-faces-14-years-in-jail-for-hitting-robber-in-self-defence/
終於明呢單嘢做乜, 唔怪得啲印度人咁嘈
大佬告aggravated assault, 好難defend㗎
移民移到佢咁大鑊...
當時個業主係做旅遊保險既。一直扭起後面既發展商。最後拖咗人哋幾年,要改晒個積,連Timmys 嗰邊都唔要。如果起到Gerrard 咪靚好多囉。 我做個file嗰陣,係啱啱決定改變個積,都仲未開始起。但係因為依個釘子戶,都要俾多咗幾十萬利息。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞