多倫多生活討論區 101

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
個alex唔知咩公園都幾靚
行過幾次 之前住y&eglinton嗰陣我成日行
夠人工? 呢到就係咁
uptown都已經好靜
試過無咩人聲但係聽到raccoon打交啲叫聲
bayview village 個頭condo唔錯
不過貴
don mills 最出名多香港人住又最垃圾咪就係 Forest Manor個d
如果唔介意嘈 finch / sheppard 屌打Don mills
有錢一定住bayview village
bayview/sheppard condo 不如住finch / sheppard
呢張野要upgrade先易拎到
Finch sheppard對住yonge st咁嘈
內街唔嘈
咁又好似唔係好抵
買個kit算
其實真係都市傳說
識得大把人住steeles以北無車
我都有兩年以上無車

係要等同無咁方便,但你養車油+保險+泊車都成$500/月,買餸夠50次運費
我都識人(唔係香港人)有full G都唔揸車, 要去其他town/city玩就租車,
因為好似你咁講, 養車太貴, 500夠佢一個月食得好好
咁當然啦, 北美有車真係方便嘅,
但自己睇餸食飯囉, 你養車養得辛苦時, 呢度冇人幫你養車
想問清耳垢(係咪叫採耳? 唔熟)
donmills站附近有冇推薦? 一係scarborough都得
幾錢到?
都你老豆咩
琴日放工打風打到pk 等左10秒都無已經頂唔順走左入viva bus d等候區 無車係極不方便
落雨擔咗遮都濕撚哂
開波就問候屋企人,好

然後無車唔方便係廢話黎。生活唔方便唔代表唔可以正常生活就算因為無車,每個星期都要用3個鐘買餸,翻風落雨要等/狼狽/比錢call車,都唔代表車係必要只係有班人唔想諗,怕煩所以乖乖地比錢養車
係咪即係要用住張platinum 先,用半年夠唔夠upgrade 而家就係用緊plats -$1500 limit,我估有排先加
我而家仲係用緊啱啱落地搞嘅果張cibc紅色卡
得1000 limit
試下加credit limit先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞