大家成日懷緬以前既好,有無諗過以前社會係行精英制?

262 回覆
543 Like 96 Dislike
以前都唔係精英制
冒撚住23條風險,都要屌柒你。

收皮啦,屌,而家啲高官,有邊個唔係當年船王上身。而家啲政策咪一篤屎咁。經過下你個比猩猩勁少少既腦先噴啲嘢出嚟好冇。
+59
on9 仔
發少啲夢啦
講埋哂啲野離地到呢

咩下下都錢錢錢
好呀唔好講錢呀
個個去讀哲學好無?全民講經食風好未

咪撚成日活係自己個世界到
多啲出黎面對下群眾啦毒撚
你出去問下啲人
個個辛苦讀書返工為咩?
真係為精神滿足呀?
打少啲飛機啦

我真心懷疑你返個工未
定係你就係個啲讀撚到博士但連麥當勞都唔撚請嘅可憐蟲

Btw, 我真係好難想像社會頂層人士會住公屋,或者你覺得你係住公屋嘅成功人士啦。我就真係未住過

Anyway, 你可以繼續係到打飛機
我就block 撚左你同唔會再回啦
同你呢啲垃圾嘈真係哂撚左我時間
我都唔阻你讀多啲書進修多啲
好彩英國35.8%入大學
你講既呢d野係包含政治元素係入面
無可否認係現實社會去到政治層面,幾叻既人都要俾政治正確揸住春袋
呢個post係撇除政治黎講,可以?
行精英仔咪好囉
連登各位都係社會精英
夏蟲不能語冰

一時又話自修學習有用,一時又話讀到醫生都無用,思覺失調。

你以為我真係話你你社會上層? lol 正正我覺得你就係社會低層,先下下覺得錢係最重要
的確係
社會冇咁多好位承載 非專業位既大學畢業生
之前做過下醫院
入門級文職 一大批中大港大同我爭啲18k位
其實係人口過剩既問題
精乜鳩英制
班bloomer自己打飛機你又信
政府班bloomer夠當年精英未
講野做成班弱智咁 0 charisma
如果你有返工更加清楚班廢柴咩水準
而家識人就可以做官啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞