召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (114)

585 回覆
4 Like 2 Dislike
會唔會寄失左
正常嘅師傅就算唔帶你衝學禁路段,都會俾你揸到去學禁路段外同師傅換位,等師傅揸完成段學禁路段再交換位由你繼續揸返剩低嘅路段。
而當師傅揸緊學禁路段都可以俾你印吓brake,感受吓落斜印brake力度。

你問吓師傅試吓好似我咁講去做,唔得就及早換師傅啦
慢放極力子減速,唔知算唔算空波滑行,小心肥佬,你試下問下你師傅
拖波應該唔算空波滑行掛,同1轉2 ,2轉3一樣都係要慢慢放極力子先唔chok

不過3轉2唔踩break 就咁拖既話會feel到突然有一種好強既拉力拉慢架車咁,可能到官覺得唔舒服
Thxxxx
好彩睇到 經智方便+申請咗
我最後都係上網用至方便+搞咗但都要等十日
應該唔洗等足10日既,我學牌29/12/2023申請,到期日係1/1/2025
p焗你買全保
想問下街師傅d hybrid 車同駕院個架 揸起上黎有冇咩分別?
想問下靠背壟道左轉,如遇著2邊有晒死車,有邊double parking ,得番一個車位可以過應該點做,因為個路口有少少隱蔽,要轉緊彎先見到,個時應該用緊2波轉緊彎。 點樣處理呢個情況? 謝謝
今日第一堂學車
驚撚到仆街

究竟隻腳俾幾多油 個brake踩幾實

隻腳究竟放左係油門定brake

學車真係會嚴重懷疑自己係咪智障
第一堂啫,慢慢嚟
第一堂姐,我當時考油塘,第一堂個cfu已經帶我行考試路線,不斷兜螺旋處,冇意外已經好好
唔好小兒麻痺
第一堂好正常
果到兩線黎架喎,正常師傅教一扭入去用右線,巴打意思係右線有車塞住?咁咪用左線
左 右線都有1架死車,得番一個位入
大部份人都咁,我自己第一堂瘋狂死火騎馬仔dup break下下踩到最盡下下中前 返屋企沉澱下下星期再上堂完果陣師傅已經話應該一take pass到,唔洗太驚
講錯,每邊都double parking先岩,得番一個車位可以過去
學車時無遇過,不過都應該係落一波行中間慢慢印住brake過+左右瘋狂望,唔通停係度等架死車郁?不過都係個位真係夠位過先過,唔夠位過真係要停
清好勁
希望有你一半淡定
多謝咁多位鼓勵 連登有愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞