召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (114)

763 回覆
5 Like 2 Dislike
唔補,買個靚保險
你破壞緊人地家庭
賠保險俾人地
巴打還掂都係揸
不如講埋去邊頭
盡量唔喺果邊出現
掃桿埔 中左快期 準備第三次考丙部 今次轉自
搵左個師傅 覺得唔係好夠堂仲想練多啲
多唔多人會喺呢段咁短時間跟兩個師傅
打算鹿兒島揸到東京,路過熊本 福岡 大阪 四國
我二take 油塘 自Van pass
igsearch mxn cfu
其實你地學車係可以逐堂逐堂比錢定要一次過俾十堂?
我見有d 逐堂俾就要第一堂俾左考試租車錢先,
有d就要十堂咁俾,但考試租車就臨考先俾,
有無好棍van師傅係可以逐堂俾同臨考先俾考試租車
我跟果個師傅一開始未見過就fps比10*45mins +租車錢

站在學生立場可能完全唔洗預繳係好,但站在師傅立場跟佢學+考試租車每堂價錢同淨學唔租車考試唔同價,如果本身預租埋車考試,但係學一兩堂就唔跟佢學,咁佢咁果一兩堂要當補鐘計,學生又肯定唔會再補錢,無預繳就變師傅蝕

唔係話無好人師傅可以唔預繳,不過你都要諗下除左好人之外點解教車師傅咁渴市都可以唔跟行規做囉,如果個師傅學學下比唔到堂你,或者考試果陣租唔到車比你你都唔好怨,除時收其他學生唔理你。

當然一定有衰師傅收埋預繳都比唔到堂甚至考試唔出現比架車學生。好慶幸我師傅唔係。第一堂就話大家唔夾既話會退錢,上突左預繳左既10*45 mins都無即時叫比多一堂錢,比完同上曬第二組10*45mins錢準備比同上第三組果陣,師傅話黎緊既堂錢加埋考完試先清都得
師兄教車?我識既人冇人學車係預繳架喎
同埋你上面講個啲咩師傅都會蝕係咩歪理黎我成皮野咁deposit落你到如果唔夾要轉師傅到時變相咪玩鳩自己?定你到時計返利息比我
我學車係$3000 +$2500(考試租車)咁比
不過我最後上曬堂
依啲野係排緊隊等泊位果陣師傅收到whatsapp有人問有無試堂免預繳果啲然後同我放負既說話黎

有心揾實會有揾到又好又唔洗預繳既師傅既,只不過唔係有人介紹有幾可揾到
唔係好難啫
喺#1 好cfu list已經搵咗個
唔使預繳
連租車費都係考完先俾嘅cfu
p牌 出車好大壓力
你掛住個p
人地驚你多過你驚人
有無巴絲可以分享下邊度有少車少人地方可以練S泊位
清水灣2灘
六月頭重考路試
想問宜家先搵師傅會唔會太遲
揸車嘅嘢都係practice makes perfect
你揸得唔好即係你練得唔夠, 不過你就快考就不如轉自動波
唔該曬,不過新界人去太遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞