召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (114)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
1a都冇 點上18
叫佢考1A然後考18
問下佢覺得考1A有乜好處,講得出就唔好建議佢,講唔出先勸佢考2A
其實係你駕駛心態問題,你未明點解要望鏡,唔望鏡係好危險 你明白就會自然會去望

而唔係做戲咁做俾考官睇,到時俾你真係出去揸,真係唔望鏡撞左車,賠撚死你
Well-said
考試望鏡只係要比以後揸車更加誇張咁比考官知道你有意識去望應該要望既鏡,所以唔好諗住尻fing 完就算。
真,望鏡係需要,但另頭真係on9,出面揸車有邊個真係會另頭
你呢挺要睇多啲交通意外大片睇到你驚
肥多幾次俾人笑就會知驚
唔好擰就抵你俾人肥啦
你都痴鳩線
唔擰點望盲點
我有個p牌fd就係無擰頭差啲紅隧口衰左
好在我擰頭幫佢掃到隔離線盲點

之後佢話師傅無執過
唔知要望
我話你師傅邊度揾
屌…盲點位眼尾都稍到啦
利申:考牌有另足超過90度
想問下個盲點係咩位
如果係135度真係無計,90度都望唔到既話點過到考試
https://m.youtube.com/watch?v=JEJhWqZhS2w&pp=ygUKYmxpbmQgc3BvdA%3D%3D

你想試既叫個人企係部車隔離
俾塊鏡望到既位
再慢慢叫佢向外行
到某個位佢係隔離線但你塊鏡已經望佢唔到咪盲眼位
冇喇 可能真係冇做到好大動作俾個官睇
我頭就有過90度
係個身冇乜點郁係真

第四次都唔得就放棄算了
我知點解要望啊
但我就係望到冇車我先打燈爬頭做超越障礙物
我考四山街
要過啲死車

想知真正死因係咪真係冇做到100% 啱先肥
定呢個原因易寫先寫呢項

我呢次有死到火唔知關唔關事
問題係我係有望到嘢啊嘛
一係就我擰太快得0.7 秒同埋冇做到135度?

定因為我冇貼住張凳嚟坐?
唔緊要啦,的士狗會教你盲點要點望。衰一次你就知咩料
唔係講笑
坐一次的士就知道咩叫車手

考緊車都要忌佢哋三分
死火唔關事,上面都有講要死三次先會fail
不過個官觀感會差啲就真
會唔會係你過完死車,冇望返左邊,只係一路望前邊,所以俾個官肥?
黃紙有寫wo
點會唔知自己肥盲點or死火
死火一次係當 一次離合器處理不當咁計嗎?
如果死火 再加轉波跳彈就有機會變咗大剔
但個官話指住右邊
大約記得佢句係「你知爬頭要望好出㗎可」
我意思係如果肥兩個大剔
會揀個最易肥學生嘅一個嚟寫

我師傅係咁同我講
寫一個大剔就要寫返個報告咁
寫兩個大剔就要寫兩個所以廢事剔第二個大剔出嚟
我師父教上背唔好貼著張櫈。如果超車比大車檔住,個身都要郁少少望清楚先過。(已pass)
望盲區要俾隔離嗰個見到左邊背脊(右盲區)/右邊肩胛骨位(左盲區)
我嗰陣係咁,廢事俾佢大tick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞