召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (114)

561 回覆
4 Like 2 Dislike
今年內會學棍van
想問吓去駕院定私人度學好
有呀 留TG?
想問pass咗路試,係咪第二個工作日就可以去拎p牌?上星期六考培正pass咗,但嗰日唔知係咪運輸處壞system,考官竟然人手剔,出黃紙俾我之前聽人講一般要4日,但自從有咗ipad應該一下就會sync入運輸處個system咁橋我嗰日出黃紙俾我
Ipad入分下一個工作天就得
姐係我黃紙要跟翻4個工作天
E個係講緊walkin排隊?
我上網預約好似都要等半個月
Walkin, 你預約不如上網搞等寄信仲快
都等左咁耐唔爭在
但到時搞過牌簿既話係咪都可以walkin?
有個問題想問大家
揸左幾日車 發現每次剎車都會有好響嘅嘰~~聲
快車剎車係冇嘅 但係慢車踩深d 就有
係咪我是但去一間車房睇下有冇攝石仔

岩岩買車未有相熟車房
交多幾次會費就會有相熟車房
棍van 淨返8堂(上4次)就考
師傅重未教過樂活道 點算
狂兜邊寧頓街
棍波考試真係好唔穩定,平時練棍果陣都算順暢,考試一緊張腳震極力子又用得唔好,支波棍又隻手郁得唔啱位差啲入唔到波
入錯波係手勢唔好,學得唔岩,記得分兩個動作去換波,第一動作一定要回中,之後再推桿,兩個動作要好分明,唔係連貫去做

極力子一緊張就唔穩定,即係其實未真係熟晒

我個時2 take pass,第1take 學左36個鐘,都自覺已經好穩定,但肥左

到第2take 再學多8個鐘,先真係feel 到熟晒,停車唔chok,開車快而順,過線把握力好,緊急情況3轉2再2轉1 幾秒內轉好慢溜都唔chok

發覺第1take 其實真係未足夠自己pass,第2take 考試揸到好穩定,最後pass
樂活道學禁
明呀 但起碼都佢揸示範下
個大斜路冇得練點搞
可以考咗26先

唔使師傅睇住,想行幾多轉都得
👍
想問下P牌既大家買三保定全保多
師兄肯比心機學咁耐抵你pass
我自己3轉2成日無踩brake淨係慢放極力子拖慢架車,其實高轉低真係做得唔好
兩個月鬆小小會好啲
你責左聖誕節
駕院唔開門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞