有冇人覺得Leon 黎明真係一個不可多得嘅傳奇

269 回覆
139 Like 18 Dislike
真係得MC唱得
不過講開又講, 黎明/希哥 唱歌都唔算突出
我第一次睇嗰陣以為係啲唔知乜鳩編號
我唔明點解啲人話佢兩個靚
自從唔知比邊個講完之後,我就覺得嘉欣數字真係好似成龍返唔到轉頭
條友成日喺度扮Jennie

叫得嘉欣而真正好靚女嘅 只得李嘉欣
係因為李嘉欣呢個名啲人先會覺得叫親嘉欣就靚女
李嘉欣真係靚到好似雕塑咁
黎明後生嗰陣俾人垢病佢唱歌廢
1991年水災籌款嗰陣佢唱對不起,我愛你
因為事前冇準備過即興咁唱所以就走音 (我又怕心難死嗰度)
一直俾人嗌佢走音歌手嗌咗好多年
之後佢就真係自己用實力說話啦,唱功一直唔算好嘅佢不斷進步
老咗之後見佢唱live其實好穩 唔會扯晒蝦咁
佢唱柔情歌一流,把聲都已經好sweet(雖然薄) 但係佢一直進步,上咗年紀之後唱嘅live其實唔會差得去邊
唔好話走音
有啲歌現場演繹啲人話仲好聽過CD
唔好意思, 唔覺得李嘉欣好靚
但全盛時期點都屌打阿冰同kayan9896
大陸喱完勝本土mk啦
反而個個都話好靚嘅黎姿 朱茵 阿嬌 邵美琪呢條我真係唔識欣賞尤其是係邵 我覺得直程好撚樣衰
前面嗰幾個都唔係靚,可能係因為矮 喺好多高嘅靚女面前完全唔入流

依家連登吹奏嗰幾個仲7 乜嘢大口狗ivy 過氣MK妹鄧麗欣 五官扁平嘅Ali
以前求其一個女明星 都屌打啦
老老豆豆, 唱到live嗰啲先好叫做歌手
就算同期剛紅嚟比, 黎明都好過依家嗰班鏡仔好多
最少靚仔我認同嘅, 唱歌去返90年代嗰陣嘅佢都好過依家斷腳肥仔好多
朱茵最正係紫霞仙子嗰期, 周星馳食到腳都軟
邵美琪收皮啦, 唔掂
黎姿算中上, 但唔可以講好靚

佢俾人笑完走音之後真係keep住進步,之後都好大方唔介意舊事重提
亦都話自己唱歌真係麻麻哋,話自己唱歌唔叻真係冇學友嗰啲咁好,但係因為機遇所以有機會出唱片同埋做歌星,咁唔通唔把握機會咩

佢好坦誠咁承認,亦都話自己以前細個啱啱入演藝圈嗰陣的而且確唔夠認真(嗰陣拍戲成日遲到)

唔似得依家個巨嬰,一味到黑淨係識賣慘 攞本土情懷出嚟情緒勒索人 sell自己嘅孝順同埋善良

黎明一開始唔好,但不斷進步
其實睇得出佢下咗苦功,佢早兩年先出翻自己嘅經典金曲重唱版(夏日傾情嗰啲)
仲喺度自嘲自己以前成日玩震音唔識唱歌

呢種氣量同埋呢種努力唔係個個都有,至少嗰12個唔會有
對我嚟講最靚係嘉欣同柏芝
仲有紅姑 林青霞都好靚

仲有張曼玉勁有氣質,都好靚
性感嘅靚我就諗到有邱淑貞同埋張敏,張敏有一種英氣,令到佢可剛可柔 又係難得一見
因為黎明豁達,所以佢唔介意其他人話佢唔豁達
你識啲嘢坎坷過後都有艇搭
唉, 最撚反感係啲鏡狗成日話俾啲時間條斷腳肥仔
已經5年啦, 屌你老母, 無啲進步
連最基本身體都管理唔撚到, 最抵打呢條肥仔
平日無嘢做就食bigmac, 一唔係就上網同人罵戰, 真心硬膠
師兄年紀都有返咁上下
我都係中意韓妹多啲
係啊係啊

仲踩你書包
扔你盒飯落垃圾桶
笑咗平日冇嘢做就食big Mac呢句
出咗道五年啦,唔好話進步啦
佢哋唔好退步都已經偷笑頭幾年姜濤都識扮吓嘢扮吓謙虛多謝其他人,識得扮吓做得體嘅嘢
唱歌唔好都識得扮吓盡力
頂你今年叱咤好似連歌都懶得唱咁
當年黎明因為拍戲遲到即刻俾人掟入雪櫃啦 又有邊個俾機會佢進步呀
之後先解凍返 Leon嗰陣已經識得自己進步 所有嘢都好努力好盡責
加埋識得把握機會 儲落一大班忠實粉絲真係值
題外話,我真係唔覺得姜B有咩特別才能
反而Leon除咗唱歌 拍戲呢啲基本嘢
佢又識得揸船 游水 滑雪 籃球 結他 又做咁多慈善

簡直白馬王子

反觀肥姜 唯一拎得出手嘅籃球都跌斷腳
我零零後
最近要做project睇返好多以前嘅嘢,反而令我入坑咗以前嘅香港娛樂圈影視圈樂壇嗰啲煲返好多以前嘅舊戲

我真係唔想追而家嗰D垃圾
不過講起韓星我由細到大都鍾意Big Bang
仲有好耐以前嘅2NE1 嗰陣佢哋好有型
唔知你識唔識
你gay ?
唔好同我爭明明
條友打藍球好撚屎㗎咋, 余文樂個水平, 一啲都唔撚勁
真呀, 有啲人唔撚雪, 真係唔撚會進步
就係俾人雪過先會做得更好同珍惜機會
妖台最叻就係冷處理
你見連nath墳呢啲世紀賤狗都唔會雪
小弟中意淫嗰啲, 以前好鍾意金泫雅
泫雅正勁有style又sexy
我以前細個好鍾意鄭秀晶鄭秀妍兩姊妹覺得佢兩個勁靚女
仲雪, 直接收皮啦, 臭雞ASH, PRE-winka, Marf全部直接收皮
唔夠仁喎, 一定要仁先正
唔知點解, 以前我覺得TBB個朱璇都係好撚仁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞