有冇人覺得Leon 黎明真係一個不可多得嘅傳奇

269 回覆
139 Like 18 Dislike
我會話算不上靚仔 唔好計咩頂唔頂級 同埋矮成咁 硬傷
我覺得Leon結咗婚應該係嗰種勁顧家好男人嚟
哥哥同黎明個客源唔同啦,記得以前黎明直程係大眾情人但冇人會咁樣話哥哥
蜀中無大將,池中無魚蝦自大
本身以為千嬋都已經唔係好好,點知之後嘅Twins仲衰
Twins之後更加係不堪入目
近代剩係得陳奕迅叫做好不過條友都係啲虛偽友
矇豬眼豬膽鼻孖膶腸最樣衰嘅五官特徵俾佢集齊晒
嘉欣嗰啲直程係不可多得嘅靚嗰啲就真係氣質啦,直程企喺度坐喺度乜都唔做都已經靚到絕 令人移不開目光

豬皮做唔到本身都係脫星,更加有一種cheap味

身形嚟講其實好多人都忽略咗嘉欣身形都好靚,典型Model feel ,因為佢夠高,佢拍埋去米八Leon 都唔會輸蝕
好老實講,最後一批符合以前正宗天后標準係王菲同埋關淑怡雖然關淑怡上唔到天后位,但佢條件係符合天后標準
至於彭羚,老實講星味不足,香港以前其實對女歌手要求較高又要唱得又要有足夠外型壓到場,彭羚以前係有廣播劇幫佢大紅,但佢真係星味不足,同王菲依啲同場係差好遠,即使佢唱得好都冇用
https://youtu.be/6cHs5oSwqE0?si=Loi-uCBMIO1sDS0W
都未講以前甄妮小鳳姐嗰啲,一個出名大波一個出名波點裙廿一吋腰之後啲標準越set越低,外型氣質差已經注定做唔到天后/歌后啦,唔唱得更加係做唔到
以前啲大美人成日做電影花瓶嗰啲不嬲要身型好,係啲標準越set越低連妹仔都做到女神大美人做到主角,然後將標準set到咁低嗰批人笑依家新不如舊捧佢哋嘅妺仔上天,其實咪又係五十步笑百步,老實講依家嗰啲女藝人我唔覺差過佢哋嘅貼地時代
你見朱茵 黎姿 阿嬌嗰啲都俾人吹奏大美人就知咩料
嘉欣嗰啲身形勁靚,着衫好似衣架咁
呢啲矮妹一拍埋去嘉欣度即刻輸蝕晒啦你睇原振俠,朱茵拍埋去簡直係好似妹仔咁加埋佢把雞仔聲
嘉欣就典型高高在上女主人咁,真係好靚
到而家我覺得都未有人超越到佢嘅美貌

型到
以前Kelly 當紅嗰陣較受老派人歡迎,形象比較高貴,之後形象好快變老土過氣,鄭秀文以前除咗後生仔其實好多人唔鍾意佢,不過佢好得後生歡心但兩條友以前嚟講都係唔識唱歌㗎啦,佢哋嗰代啲女歌手出晒名唔識唱歌
以前女仔潮流icon 係梅姐→王菲→鄭秀文,林憶蓮就偏向男仔嘅
鄭秀文就勁喺跌過好多次但又紅咗好多次,跟住啲fans一齊成長,啲fans由幾歲睇住佢拍劇唱火熱動感lalala入屋到佢哋大咗都繼續追佢,變咗中女熟女都繼續追,每次紅咗形象都變得更成熟,由細路女到反叛少女金毛強再到潮人然後變中女,陪住一代人由細到大成長有代入感,佢入細路仔市場仲早過王菲
王菲就完全相反,佢做潮人潮流icon 做到變怪人怪到最追逐潮流嘅女仔都嫌佢怪走去追其他人例如彭羚鄭秀文雖然佢嗰陣嘅造型同音樂依家睇返係好潮所以依家反而比人追捧,但佢啲造型同音樂普通人點跟得上,念經超渡鬼食泥咁完全唔知佢唱乜鬼,啲造型一係神鬼風格一係奇裝異服一睇就知勁難carry 啲女仔邊著得起,就算著得起都著唔到出街最緊要一點係,佢以前爆紅嗰陣啲fans聽佢歌係老派觀眾以前聽開陳慧嫻葉蒨文嗰批人,同埋追佢嘅人其實都係追開玉女嗰批,當咗佢葉蒨文同期咁,之後轉型做潮人主打年輕人市場fan base係令佢更上一層樓,但未穩啲fans對佢都未有好深感情尤其佢依啲本身唔係細路仔市場起家就變臭寸玩埋啲連後生都唔識嘅音樂,點令人有時間接受
所以鄭秀文其實對一代人影響力應該大啲同持久,雖然佢唔符合天后標準㗎啦同埋係臭四一個,但符合佢一路以嚟嘅形象啲fans 接受到
真呀,依啲咪就係主角相一班馬囉,張柏芝其實都唔算一班馬,身高有啲不足同埋把聲
你依張好似老咗喎,依啲就真係好靚仔有型

每個時期嘅佢都靚仔到癲
佢無論戴太陽眼鏡普通眼鏡都勁好睇
睇撚晒啦
師兄識d野
第一首有咩問題 好撚正
佢金句果d應該係扮假膠
@吉邨
最重要係佢有良心,企喺香港人呢一邊
劉華張學友呢啲咪陷家剷
填海真心死仆街依家日日黐埋大陸人

剩係得Leon叫做仲出廣東歌 同香港人企埋一齊
演唱會公開講齊上齊落
又係咁同日曦、何炳呢啲黃人合作
又出首歌話留低既人都係打緊怪獸,再出首加油歌比香港人
畫公仔都畫到好出腸啦講真
4大天王真係得返leon同城城值得人敬重
原本對張學友仲有少少期望,屌你一講黑暴呢兩個字即刻收得皮
Leon喺香港人最難捱嗰排 出嘅歌都好勉勵人心 好正能量 cheer up翻香港人 又冇好似填海嗰啲奶到出晒面
https://youtu.be/ylpPcviSZws?si=LbS6fhWuRcfCYg9h

https://youtu.be/5WXWMdVVTT8?si=wqgIe1M1T2uSyDnE

https://youtu.be/wJ_EsSHA8Z8?si=jcDRubeIUkdI4s7e
似9up兜好大個圈唔想答問題,記者有嘢寫佢亦唔使答
仲有首存入愛同下半場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞