有冇人覺得Leon 黎明真係一個不可多得嘅傳奇

269 回覆
139 Like 18 Dislike
多謝老友
就算廿幾歲個陣幾靚仔,要keep到同一種風格去到50幾都仲咁靚仔係冇可能(50幾著20幾歲先著既衫你都會覺得佢kam),雖然佢風格係有變到,但係去到50幾都仲維持到氣質,只係由靚仔變左靚佬呢個真係好癲
佢到而家行出嚟都仲係一個謙謙君子,只係有白馬王子變咗白馬王爺
佢40幾歲嗰陣都仲好顛峰
著件普通衛衣/恤衫 行出嚟都好sharp好型,啲女都仲嗌到好癲
Leon要人!
多謝老友
心術正確咪永遠都咁靚仔
心地好又有智慧
話事話真係多得佢老竇醒目,印尼歸國華僑一心建設祖國,民革開始見勢色唔對路即刻帶佢落香港避過一劫
Leon本身個家族都好有錢係above中產
上網見到有啲po post咗佢細個已經着西裝打扮嘅相下面啲網友留言話佢嗰個年代嘅中國係好窮 就算係北京都仲係好落後
佢得幾歲 有本錢着到咁 (西裝 恤衫皮鞋 ) 嗰陣絕對係有財有勢嘅家庭
佢本身都有一種公子哥兒嘅紳士氣質 無返咁上下家底培養唔到出嚟(例如你睇劉德華係冇佢身上嗰種氣質)
黎明: 肥嗰架電單車
好多姜濤嘅FANS, 前身就係黎明FANS
哥哥屌打
佢之後有解釋意思係話佢覺得做一個藝人需要演出係要有一個好嘅身材管理,衛蘭肥過架電單車係因為衛蘭嗰陣拍廣告企喺電單車隔籬,但衛蘭仲大份過部電單車
所以就有咁樣嘅說話傳出但佢講嘢真係好好笑好正
但係姜濤推翻咗, 做偶像可以唔使身材管理
大巴大巴咁刮落黎明嗰度
黎明fans見證過全盛時期嘅黎明點會鍾意坺嘢
Leon全盛時期係癲 私心覺得對於而家都冇人超越到佢,直程係全個娛樂圈最靚仔嗰個
同佢可以相提並論只有希哥

每一個時期嘅佢都靚仔到無可匹敵
以前個娛樂圈肥少少都已經被淘汰啦點似得依家冇實力一味賣孝順 勤力 可愛 人品好 連唱歌都唔使識
哥哥型好多, 不過算係唔同年代
哥哥嗰陣算係佢前輩啦冇記錯好似係九三年哥哥頒獎俾佢嗰陣係咁鼓勵佢,仲開心過佢自己攞獎
(唔知有冇記錯年份),哥哥類似係話:你信唔信我?你話想係邊個手上拎呢個獎先?依家係咪成真先?

當初走音事件之後哥哥一直都有幫佢又扶持佢算係佢前輩啦
哥哥嗰種係型同埋好有star嘅味道 有少少雌雄同體嘅感覺
娛樂圈冇可能出返一個張國榮 亦都冇可能會出到一個黎明
証明香港唔只無樂壇, 連娛樂圈都就快玩撚完
Anson LO - 雌雄同體
Jeffrey Ngai - 都夠靚仔啦掛
MC - 食女王, 只係衰矮
Nathan Ngai - 講賤無一個前輩及得上, Stephen都要行埋一邊
Jeffrey行開啦
成日吹到靚仔過希哥 脂粉味太重啦
真正嘅靚仔到極點嗰種係帥而不自知 之中流出嗰種味道
只有頂級嘅靚仔先會有呢一種味
最經典就有希哥同黎明 同埋張國榮呢啲仲有梁朝偉都係
Jeffery成日chok個樣出嚟脂粉味又重驚死人唔知佢靚仔咁
一出道冇幾耐嗰陣個樣係幾好好睇,依家睇厭咗我覺得唔係好襟睇 極其量叫靚仔,同希哥黎明比有一大段距離

Anson Lo = 紙紮公仔
Nathan = MK仔不值一提
係得MC叫好少少,有咁上下唱功個樣叫做過得去 算睇得下嘅fuckboy靚仔樣 但當然唔係頂級
你見到成班KOL網紅出咗嚟擔大旗就知啦
最典型嘅係阿冰啲人都吹奏佢係女神,上埋大銀幕
你仲對香港娛樂圈有咩期望
阿冰 - 好撚醜樣
kayan9896 - 呢個係人名嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞