[親生仔] Google Pixel 討論區 (111) Pixel 8 Mint 新登場

887 回覆
3 Like 0 Dislike
我P5 CSL
銀行APP無問題 (恒生 Citi)
但NFC 櫃員機撳錢用唔到的
恒生開心使用中
最新嘅P8都用到無問題
8gb ram都唔係弱雞,Google有心出點會行唔到
Gemini 聽落好鬼勁,但現時實際個功能主要都係得兩樣,仲要只支援英文
要真係將多啲實用功能補完落去都應該係1-2年後嘅事
老實講一啲都唔期待,你早啲support Volte 俾全部台仲實際
Google就係唔肯俾個開關制俾用家自己揀
點解會咁on9
最新update好似話setting多左粒制揀
for 搭車 only
Pixel 8 用中信app 話有security issue , 入唔到去, 之前都正常用到
而家出面搵都搵唔到美版,全部都係加拿大版,有冇師兄知道邊度有美版?
師兄喺邊買
其實有乜分別 我諗住平就照用
7 pro用到,不過佢detect到我部機有馬會app比左個warning我

下半 part 呢?
佢呢個咪唔係凈係for乘搭公共交通工具先要驗證咩?

普通喺出面買嘢俾GPay唔係照樣冇得驗證

定我理解錯
最近買幾十蚊野都要驗證
下次熄返試下
如果就有得自定埋幾多錢以上先要驗證就完美
我就咁睇佢字面意思就理解係純粹for搭車only囉

如果真係咁嘅,咁理論上呢個function應該只係俾美加用,美加先有得add交通卡

八達通應該會俾Google歸類為Payment Card
P8?
P8 Pro
我覺得預設要驗証好啲,無需驗証就買到野,如果你跌左手機,同跌左張信用卡無分別
上price網問舖頭囉
老實講除左日版影相聲,其他版用落無咩分別,心理作用多
我覺得小額每日有個限額嘅唔驗證ok
例如$100以下 24小時內上限$500
驗證過reset quota
不過講完又唔係自己可以改講黎都無用
咁仔細就無可能架啦,我自己慣左10元8塊八達通
貴啲過百過千先信用卡
我部7pro 都無問題 先奇怪
想問下 上領域睇pixel 8 pro見到有分日版同台版
有冇話買邊版好D
日版影相有聲 其他一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞