[親生仔] Google Pixel 討論區 (111) Pixel 8 Mint 新登場

887 回覆
3 Like 0 Dislike
我屌你啦 sim slot喺底
個底左右唔撚對稱唔撚買 等10
真係好L核凸

係咁嘅寧願買8都唔買9

同iPhone差唔多一樣有咩意義
Samsung+iPhone 合體咁樣
通常最尾實物都會靚啲
又或者可能特登整樣衰部機都唔出奇
始終pixel喺日本好賣得
搶咗Samsung唔少生意
雙喇叭呢?
學左三叔單喇叭?
咪ff咁多啦p6開始啲leak都好都撚準
本身都係單邊speaker 另一邊mic嚟
下底不嬲得一個speaker
點解咁多人會覺得係Dual speaker

用緊Pixel 6
啱啱個更新裝完之後部機又慢
個底拉上嚟時成日都hang機,要close UI
屌你用update拖慢部機迫人換機
我覺得還好 到時再有埋其他顏色咪又一致叫好
如果真係有細pro我會換
個外型個人認為完全唔得個camera bar都改到奇奇怪怪
其實pixel pro同唔pro有咩分別
我剩係知相機同粒電唔同
學iphone變厚切午餐肉

真係無興趣
以前幾代就software冇分別

今年8代直接用software區分

相機Pro Control,錄影Video Boost,8仔通通都冇,僅限8 Pro

之前仲打算唔俾8用Gemini Nano,淨係俾8 Pro用,新聞曝光之後俾人屌爆先跪低六月開放俾8仔用
細機都有16GB RAM
試過重新開機未
Update完之後不時都會bug到傻
你哋個google wallet有冇不停彈個驗證出嚟 好撚煩
lm
終於都為左個八達通 unroot 返部 p8pro

Suica 同 Pasmo 卡保留到

volte 依家已經有 support

vowifi 都經 pixel IMS 開到算係咁

個體溫計都可以用 shizuku 開到

對比 root 前我冇左 call recording 功能同埋無視不能 screen shot, 考慮到以後 root 會越黎越難玩,現階段做到咁都叫收貨啦
想問下P8係咪連4.5G都用唔到
佢地誤會左雙speaker係下面 其實係上下雙speaker
designer 都要交功課一樣就俾人炒架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞