[親生仔] Google Pixel 討論區 (111) Pixel 8 Mint 新登場

887 回覆
3 Like 0 Dislike
依家14個新API可以用嚟check電池個Maximum Capacity,不過都唔知準唔準

唔同App開show嘅都唔同最大限值
點唔準都叫有個大概
我買過二手Pixel 舊電真係癈到嘔,好在只當後備機用
本地得E記信得過
其他舖成日二手當全新
信唔過
岩岩睇到佢賣airpods max $1000
一睇就知賣開假嘢
我嗰陣4千1買到256
256平過128唔知咩事
太重?
都係, 拎上手硬係唔舒服,同埋玻璃機身用落無咩安全感
p5咁舊唔好返轉頭啦
同意,細的確係好揸,但係問題係已經斷咗software update都係一個問題嚟
都有道理,3年幾了
無更新其實唔係太大問題
某程度上煩少樣
反正要用嘅app都用到
其實係想換,但p8隻灰綠色真係好鬼靚,裸機揸上手用個手感其實都好正
而家個趨勢係機身只會越嚟越大
iphone下代pro代都6.3吋起
zenfone直頭cut埋細機
早啲習慣大機身啦
傳聞pro max 6.9吋
其他機跟進既就接近7吋
用Pixel一定係為左更新?
我有P5做副機,舊年年尾停止左更新
而家咪又一樣行得走得,唔好拎更新打飛g咁幼稚啦
最新/最方便嘅野冇得用
你ok咪ok
唔會習慣,只係被迫用
細機巿場細小大家都知,係估唔到去到今日呢個境地竟然連一部細機都無廠再肯出
啲傻仔俾完錢買左啲嘢,就算用唔著,都會用黎打飛g覺得自己有晒好多新功能
btw我真係ok
好多野舊機一樣做到,但啲傻仔先會覺得得新機先做到不停買新,唔係點養到啲廠咁肥
ai執圖最有用 唔知點解會用唔著
到你想用個下 冇得用就差好多
唔係要日日用先叫做有用嘅

都係個句個犧牲你ok咪ok
剪片睇4k,36gn ram片都好有用
係咪個個都要買部剪到片,睇到4k,36fb ram嘅手機以防將來有一日要用先得?
眼光望遠啲,個世界好大,唔好以為全世界個個要跟住自己用手機個方式做standard
市場細冇人買就要預咗佢哋有朝一日唔再出細機,冇計

行喺街有幾可會見到細機,就算係iPhone mini我都只係見過13 mini一次,13出場仲多過佢,而12 mini更加係影都冇隻

另講Sony個5系都算堅持咗5年細機,但係依家都傳話可能殺系,就知依家細機真係好少人買(當然可能都係Sony戇鳩,5系Mon又有事,定價又有問題),不過連出名貴在堅持嘅Sony都打算取消,就知細機今時今日真係一啲都唔好做。Asus更加唔使講,今年個Zenfone 11直接「躺平」,用Rog 8大機個模換一換樣就算

如果有廠再出細機嘅就真係要珍惜
最後堅持做旗鑑細機係得zenfone,佢都退出,應該細機銷量少到賣完賺嘅錢,都平唔到開發成本
所以應該無廠敢再試出新細機lu
你個比喻錯曬up乜柒
我講緊偶爾同朋友影相 用舊機冇得ai執相
你就話 係咪要買新以防將來同朋友影相用黎執先得

係你眼中新機係咪得效能提升
定係你毒撚冇機會用用唔著所以以爲大家都唔需要新功能
同朋友影就一定要用ai執相?
係咪弱智到揸部電話影相都手震震?咁你真係要買部勁啲嘅ai先幫到手
都係嗰句,個世界好大,眼光睇闊啲,三言兩語就露晒底俾人知自己幾咁井底之蛙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞