[親生仔] Google Pixel 討論區 (111) Pixel 8 Mint 新登場

887 回覆
3 Like 0 Dislike
G2垃圾嚟,我7P用緊G2都係咁話
好難講,我7P用嘅時候係一時熱一時唔熱
拎部XR比睇網頁既足球直播lag過部XR都已經唔好講14probtw咁既價錢算抵玩
我個人覺得andriod部部都係垃圾個系統恆常有缺陷
G2粒chip本身已經廢,7a雖然係用G2 chip,但係呢粒G2唔係7同7P同一粒G2嚟,7a嗰粒係再廢啲(組裝架構唔同),相比之下係更熱同難散熱
你話點就點啦

攞部7a用咗幾吓體驗差就話an機全部都有缺陷
我個人覺得ipad/iphone個os根本係弱智
講個原生keyboard冇個人化可言已經係弱智連粵拼都係得一款可以用
結果手機用一款輸入法 iphone/ipad要用另一款
開youtube pip啲bug多到成日自動停播/畫面freeze/auto rotate之後炒app
咁快忍唔住爆
Keyboard個人化我無所謂,輸入法我都係用大路既倉頡,youtube我iphone14pro無試過炒apps
已經失敗咗,三月更新導致收唔倒電話(自動轉去留言)收發唔倒短信嘅問題喺北美爆晒煲

啲人投訴Google仲要冷處理,拖咗成就兩個月先出emergency patch,然後仲要話「喺嚟緊幾個禮拜逐步推出」

Reddit嘈到拆天
明明粵拼有4款5款 連最基本嘅輸入選項都比唔到
個語音輸入又慢又唔準冇一次係唔洗手動更正 本來用緊ipad同人message都燥到用返手機
係呢點都已經唔會再考慮買iphone做second phone
我pixel 8都冇試過lag
都用唔晒啲chip仲要分packaging 用ipop
語音呢個真係尻認幾十次都係錯
咁我買嚟玩下先
當玩相機同AI都抵
部副機6a係時候要退役
FYI 熱同唔熱係不分時候,佢要熱嘅時候用WiFi都熱到癡線,有時好似我依家仲未翻到屋企咁,開住數據,連住藍牙,再用音訊增強,個chip都完全唔熱
體驗差喺邊?
我之前都係用iPhone
之後轉左pixel 7
你話有冇分別
一定有
但嗰啲分別
未用已經知
例如eco system
或者冇八達通
Google:有得俾你用粒G2就好啦唔好咁多支整
Android 15 Beta 1.1 is rolling out now with a fix for NFC! Contactless payments and other features that rely on NFC should now work. The update does NOT revert the NFC Mainline changes that I mentioned previously, but it fixes the botched migration.
pish
reddit有人話wallet仲係唔得,有冇影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞