[親生仔] Google Pixel 討論區 (111) Pixel 8 Mint 新登場

887 回覆
3 Like 0 Dislike
(無行貨) Amazon直送開箱記得拍片,incase出事要退貨都方便啲
建議熄adaptive connectivity (5G先有用), 香港用收唔到5G 開左有機會影響通訊
叉電問題一律建議用USB PD 火牛 同USB Type-C to Type-C

實用連結
Factory Images for Pixel/Nexus Devices: (需要 Unlock Bootloader)
https://developers.google.com/android/images

OTA Images for Pixel/Nexus Devices (不需要Unlock Bootloader)
https://developers.google.com/android/ota
香港用到

意大利無門市,得網上 store or 電話公司可以買
頭post無copy到之前#2

不過開咗同冇開應該唔大分別
都係跟人叫

好似話呢個就係同Apple個後臺個一樣,所以我開咗

不過開咗同冇開我真係唔覺有咩分別,開多咗Apps又係殺後臺,但明明有12GB Ram同只係開咗大概7/8個Apps
lm
😂
用緊Pixel8,有啲想換返Pixel5,用落硬係無P5咁順手,
好似都差唔多我都係想清就照清
前嗰排用Surfshark飛去美國,入AI Search Lab將AI Search打開之後,發現呢幾日突然開始即使唔開VPN,就咁地區係香港都可以Generate AI result

有冇人試過

請問8a 幾時official announce?
五月十五,Google I/O嗰日
本地有幾間水貨舖跌晒價,P8 唔駛$3800都買到,建議本地買好過
carousell有個賣家賣Pixel 5話全新未開封,不過賣家個account 鬼鬼地,有無師兄幫襯過?
我一般都試幾樣野就算
芒,下載全黑全白圖片睇下有無死點
喇叭,播段youtube片聽下聲
相機,影幾張相望下有無問題

其他都無咩點試,因為好多時部機有內傷係試唔到,都係睇下好唔好彩
例如電池壽命好難check,換過玻璃無左防水又係好難check
電池之前假假哋仲有得睇Battery Cycle去判斷OK唔OK,依家直接remove埋,都唔知Google想點
iPhone個電池壽命好似準好多
好多二手機得返5-6成電池壽命,所以都有機會買完要換電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞