[親生仔] Google Pixel 討論區 (111) Pixel 8 Mint 新登場

887 回覆
3 Like 0 Dislike
發布會一完即刻喺 Amazon買到7 pro hazel 仲要係256gb
唔好講10,其實用左8年出到第8代都咁多甩漏,已經好失敗
橫幅camera bar太厚,好睇唔好用,條bar成日kick住褲袋,又攪到機身上重下輕
用緊8覺得條bar係設計敗筆之一,好睇但不實際
你未計埋nexus
啱,計埋nexus,已經成十幾年做手機經驗,都係咁多大問題,Pixel俾人恨鐵不成鋼感覺
諗緊搵唔搵部舊版 Pixel 用無限 Google photo
p8每朝充完電個鍵盤主題就會reset左,有冇人有一樣問題?
我依家係拎部 pixel 6 root 左再用 syncthing sync 我部 8 Pro 啲相過去做無限 backup

部 pixel 1 壞左十世冇得咁玩
土耳其Google one 2tb都係13蚊/月啫
我淨係想知,今年有冇風會出一隻大少少既pixel 錶
我想佢出部大少少嘅Fold
pixel 6有無限backup?
刷rom定改build prop扮pixel 1?
唔係original size嘅無限
想請教,
想雙修買部Pixel 做後備機同聽歌用。
而家買P6 pro 好定P7?
我nexus s 三星代工
而家買P8 會唔會好戇居?
3千幾買到,粗用ok
如果用 Shizuku 去開 vowifi,會搞到你個 volte 一齊唔 work,(可以去返 Pixel IMS 主頁睇係咪 IMS unregistered, 如果係就即係雖然有 option 但 volte 同 vowifi 都唔會 work)

如果要開 vowifi,正確做法可參考呢度,實測完可以正常開返 vowifi
有冇人circle to search仲未有translate button?
fold 而家二手平工好多 值得用
睇下fold2點先 g2搞唔掂
fold 2 個鏡頭好樣衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞