[親生仔] Google Pixel 討論區 (111) Pixel 8 Mint 新登場

941 回覆
3 Like 0 Dislike
Tensor倒水 部部都差唔多
用緊P8主機,P5副機
P5輕加鏡頭平已經無敵
P8比P5新左3-4代,但兩者粒u日常用落嘅速度感受可以近乎無分別,好心Google咪攪自家u,同期gen2機用上手快勁多
個正中前鏡頭又係on9,核突又阻住icon ,P5放左上角順眼好多好多
啱啱入手部P8 但係加唔到卡 有無人知點解
擺角位搞到notification bar要縮埋一邊
我一開始用p5都咁 突然又加到
依家三叔又加唔到
而家P8左右上角有一忽都係留空白無用到,但中間就有多個大粒墨,多此一舉
p5用7系俾你吹到tensor一樣tensor廢都講係888嗰代
真係用gen 2
samsung 唔使賣
唔抵
其實Samsung都用緊Exynos
繼續墊底
正常
人地8G3/Exynos2400都係5粒A720
Tensor G4得3粒

reddit
我部5又係開相機會自動熄機 但無爆開
佢電發脹啫
Hsbc的話每張卡有上限綁幾多個service (gpay/amazon/paypal嗰啲都計)
要打上去搞
其實我部副機係只係用黎做hotspot用同whatdapp,見華強北p5 激光劍賣緊600人仔,有d 心郁
無咩關係,90%用家唔知自己部機用緊咩u,會走去研究粒u只係小眾
Pixel更加小眾中嘅小眾,完全威脅唔到Samsung
正常二手P5都係$1千上下,無必要為幾百買壞芒機啦
咁鳩
同意
我部P5就係側邊爆,但未去到佢咁誇
買咗P7,感覺俾我想像中輕咗
p8/an 14 好多介面上既間距都整到唔好
左上時間空左 然後又同d icon痴得好埋
lockscreen 啲字體又唔係大
但就啲間距掗住曬啲位
無知一問
係amazon買去到加拿大有冇官方保養
睇翻喺邊個地區嘅Amazon,咪跟翻嗰個地區所處於嘅地方進行保養
好啲嘅師傅維修完會幫你整返個防水層,正路都有基本防水,你預得返原裝6-7成
西嘅整完連玻璃都可以貼唔實,我整P4就試過西嘅
不過我建議你買過部算,始終唔係原廠維修,千零蚊整完又唔係百份百可靠,我絶對會買部新機或二手P8好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞