[親生仔] Google Pixel 討論區 (111) Pixel 8 Mint 新登場

887 回覆
3 Like 0 Dislike
想問下 suica 係咪洗左機都無得洗走張卡

係咪無得加過張新?
kkday 用softbank行得順
如果張卡有問題 你可以即時通知佢
佢會畀個新code你
An 15又改開App &閂App動畫
都係覺得12之前嘅好睇好多
https://www.androidauthority.com/android-15-pixel-launcher-changes-3434365/
個電量真心柒
原來Editor係一到五月就push俾所有Pixel Device
仲以為同其他function一樣等到15號先推出
上年年尾去福岡都係用DJB Plus
用用下突然用唔到要手動揀台,之後一切還好
另外年頭去韓國用DJB eSIM都係突然用唔到要手動揀台
利申P8P
DJB 要自己set apn

利申:上個月去日本要搵Line CS set APN先用到

DJB貌似好伏
唔算伏 只係要set apn煩啲

set 完收到SoftBank 5g速度唔錯
建議plus 定ultra ??
我淨係用過Ultra,所以唔知兩個實際有咩分別
想問下6 pro係咪冇一隻防窺mon貼可以用到指紋?
唔係啦,開頭啱啱出嗰陣就係,係彎mon無乜選擇就真
p8a (流出spec) vs 三叔s24
點揀好?
利申, 唔打機, 淨係care影相

傳聞8a會加到$499
8仔依家~3500都找
你 care影相的話 更加唔洗諗/等8a
p8a (流出spec) vs 三叔s24
點揀好?
利申, 唔打機, 淨係care影相

傳聞8a會加到$549
8仔依家~3500都找
你 care影相的話 更加唔洗諗/等8a

終於有,但升咗上Android beta 15,冇咗NFC
據了解 Pixel 8,Pixel 8 Pro,Pixel 7,Pixel 7 Pro,Pixel 7a同Pixel Fold發佈咗新嘅software update,係4月更新嘅後續update,版本號碼係
AP1A.240405.002.B1(Fold: A2)

不過暫時未有人收到OTA更新,而且Pixel Help Community亦冇公佈相關消息
https://9to5google.com/2024/04/17/google-pixel-april-update/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3WUkMKMgy5tDYT5khemf41JlfWDeSAeI7JHQC43uV91VNHpX874GoF6uA_aem_AYZb5yTaaJityntyzyKMsuLvhGxo1jvigJNZqW9h404Rof9QOW_2zkLCmBzK1Eve2iAWYVkZkfMLdoBtnsnl7Z5f
見隔離POST 好多巴打都對用唔到ANDROID 八達通好肉緊
有條友日日屌八達通老母,好肉緊,笑到仆街
覺得Android 15 突然冇咗NFC癲啲
落咗小氣簿 到而家都未有得用
人人都跟住步驟偷雞 有咩可能得佢唔得
我連住公司wifi唔得
轉翻數據就加到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞