[親生仔] Google Pixel 討論區 (111) Pixel 8 Mint 新登場

887 回覆
3 Like 0 Dislike
唔該晒, 咁我就冇理由 unroot 了
得volte
8仔cmhk 用完pixel ims有volte vowifi
我部7 pro 入八達通app點解冇得搞手機八達通既,想問其他7 pro ching有冇?
似乎新嘅B1 & A2版係專 for 修正北美打唔倒電話收唔倒短信嘅問題

同埋好似有人拆開咗嚟睇,發現似乎係modem嘅新firmware,唔知香港更新完收訊號會唔會再穩定啲呢幾日搭火車都試過滿格但連唔倒線嘅問題

https://www.reddit.com/r/GooglePixel/s/sJPUkEaBn2
https://www.reddit.com/r/GooglePixel/s/Lgw6DtKPoJ
要登記咗先,冇登記係唔俾add

就算登記咗都要等八達通分批開放
想問點登記?
唔該ching
想問八達通銀包號碼係咩嚟?
你個八達通App Account個Number
7仔有嚴重發熱問題,連7a散熱都好過佢
https://www.youtube.com/watch?v=lT5Oz0snEIc
進步?
淨係轉用snapdragon 8 g3
已經好唔同
發夢先會轉
加到8仔去wallet了
真係轉返香港sim先得
但一轉返外國sim
wallet八仔會自動消失
6仔等有TSMC製程Tensor先換
反正個Android 15柒柒地用多年14先
冇啦 Samsung modem 差Qualcomm 幾皮
連韓國人都屌佢垃圾
唔一定要登記先有得用
隔離po之前有人教過用shortcut就可以call個8達通出黎
我乜都無登記過都整到
因為當初係八仔員工放出嚟俾人提前開始test

依家一早封咗,要正式渠道填form先俾你參加
8仔etopia斷貨,問佢又唔應
上amazon要$549
price.com睇,search完間間都被人話黑店,鬼域又要原價咁濟

有無邊度有3500左右8仔賣又唔黑
等多半年出9仔,上carousell望下
前排已經冇乜問題,但係唔知點解最近翻發

同埋有冇人收到個B1 OTA更新
想試下用fold 見人Samsung fold好爽

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞