拍拖真係好撚唔符合成本效益

407 回覆
1312 Like 279 Dislike
我咪唔靚仔唔有錢 已經拍拖拍得好爽過囉
香港女權霸道橫行, 比好多港女任意咁扭曲,雙重標準咁踐踏男性, 其中一個原因除左社會上有太多Beta Male去迎合佢地之外, 就係因為香港既男人都唔會幫番男人, 只會當大家係competitor, 有空隙就攻擊, 就連客觀比較有條件既Alpha都係咁, 從而令到就算Alpha都只會比更Alpha既人係兩性市場入面惡性競爭, 成個兩性市場就比女性獨大左
以前就只會聽到d八婆互相攻擊, 依家就連男人都做埋哂呢d陰險行徑去爭取生存空間
以前著紅鞋係大忌, 依家就好多人覺得自己只係憑實力著紅鞋
成個市場已經變成只有top果1%可能有話事權, 而下面果99%只可以練蠱咁, 唔係你死就係我活
你以為你想鼓勵你另一半成為更好既人, 比自由比空間佢地, 帶佢地接觸更加大既世界, 點知佢地出到去只會發現原來係你上面仲有咁多既人係對佢地有興趣, 佢地根本就冇咁既定力同能力, 一方面承受誘惑, 一方面分清楚邊d係出面d人對佢另一半無中生有既惡意中傷
呢個情況一係你就成為最頂果1%, 一係你就祈求你唔好發現到任何蛛絲馬跡, 而最唔內耗既就係成為最頂果1%之餘唔好主動掂呢潭混水
將滿足性慾同尋找伴侶劃上等號
難怪樓主咁多年都係分手收場

係,你去叫雞啦

廢材
就算有SP都要比開房錢/甚至要同佢食飯
都係按摩抵D
合符成本效益
人哋結咗婚之後冇再呻過
講400蚊就知你吹水
樓上骨你揼開幾錢?
唔太相信咁多個ex都冇抱怨過你任何嘢
可能只係你冇覺得嗰啲係問題所以冇理到

如果比我講,我估可能係
1. 嗰人太悶,冇咩嘢令到對方覺得感興趣,又冇共同話題
2. 太忙成日陪唔到對方
3. 唔夠關心對方,人哋感受唔到愛
4. 冇企係對方嗰邊諗對方需要啲咩,呢個唔一定係講物質

唔係話你一定係咁,不過想分享下有冇錢嗰啲條件真係唔係最重要,身邊有女性朋友沉有婦之夫船沉到起唔到身,講緊人哋又比唔到時間佢,又比唔到錢佢,又唔係靚仔,仲會發佢脾氣,但朋友就係沉咗,因為條仔把口真係好識關心佢,而我朋友好缺愛,所以結果就係咁
自己簡埋果種女,比人飛就以為看破紅塵
唔係無好女仔,係好女仔你又睇唔上眼姐
Tg+陌生人
竟然唔係點數黨
化為烏有呢件事真係DKLM
唔明點解總要有一方唔識珍惜(不論帽唔帽)
最憎人連死因都唔講
大大方方話遇到更好、更岩既人
完場比返少少respect 講返開都好
邊間網媒小編?
講得岩啊
所以一段雙方都滿足既關係, 而且可以一直都唔變既, 係十分之難能可貴
可惜人生冇幾多個十年, 呢個機率係有限既人生入面未必可以試到好多次
窮一生精力都遇唔上都係正常, 況且考慮到現實, 其實20到40歲呢20年都冇既話, 揾到既可能性只會指數式下跌, 如果一定要參與呢個唔合乎成本效率既社會現象, 對運氣一般既人黎講, 最可行既就係要學識放下對愛情既美好憧憬, 學識隻眼開隻眼閉
係既,我都試過其中一個ex係沉有婦之夫
最後個夫真係為左佢離婚

個時可能真會諗係咪淨係錢作怪呢
定對方真係比到錢之外既野比佢呢?

呢點係的確值得反省下
襯呢段時間好好增廣見聞
令自己個人可以風趣d無咁悶
但唔會再好似以前咁想溝女了
咁只係你遇到合適嘅人
或者係對方遇到更合適既人呢?
係香港做女人攞著數係天經地義
99%嘅女只談權利不談義務
女人要付出個陣就可以光明正大用不同名目將自己義務推卸
會用小氣、唔夠gentlemen、無上進心等名詞污名化男人
經驗唔夠嘅男人就會比女人帶住走
諗自己有咩地方做錯或者做得唔夠好
於是不斷為條女盲目付出
做就咁撚多beta廢物
社會從來只會叫女人錫自己對自己好
而男人嘅付出係應份
女人可以乜都唔洗付出理直氣壯做照顧者角色攞盡著數
香女人要求男人要做乜有乜係天經地義
男人出句聲就會比人叫忍下、係咁架啦
女人出句聲屌男人 90%嘅人都會屌左個男人先
香港絕對係男人地獄
我呼籲香港男人認真反省下自己 咪再捧到D女天咁高
得閒去dup骨叫雞 你發覺人生可以不一樣
Top20%都fail啦
以收入計40k一個月咋
按摩俾唔到愛
冇可能一直唔變㗎,只可以係大家都一直努力付出,同埋實有up and down嘅時候,但睇下點樣捱得過㗎咋,捱唔過就byebye

如果目標係要生小朋友嘅話就更加係難,比起搵一個相愛嘅人其實更加似係搵一個好嘅隊友

所以最緊要係理解自己究竟喺一段關入面想得到嘅係乜嘢,做好期望管理,付出你可以付出到嘅嘢,最後個結果就係真係睇運㗎喇
周圍都係啦…
又係男人☕️
人永遠都會遇到更加適合嘅人
只不過走唔走係佢嘅決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞