拍拖真係好撚唔符合成本效益

407 回覆
1312 Like 279 Dislike
原來係雞蟲post
愛情會令人盲目
過多幾年睇下點啦
吸引力法則
你自己係咩人咪會吸引埋啲咩類型既女囉

一個比帽你戴就當唔好彩
個個都比帽你戴既話就……
如果太子爺都追你ex一定好正or有過人之處
anyway 次次都係咁你其實要反省吓問題係咪你
雖然樓主分得開性同愛
不過性同愛都要有既
樓主都係正正經經溝下女啦

btw有冇正tg分享下
雖然話就話拍拖唔係為左扑野
但如果雙方性關係咁唔對等/唔協調
真係會好快出事
揀返個5分女仔,搞掂
你自己覺得點解12年感情最後會由好岩變唔岩?
12年時間唔係短,最後都會分手嘅話出軌只係導火線而唔會係原因,中間發生咗咩事而令到最後變成咁
但係樓主試左3,4獲啦wo
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results - Albert Einstein
個個人處境同運氣唔一樣
樓主因為呢種原因偶然遇上契機去call G都係合理既解釋
你呢種何不食肉糜既語氣, 根本冇設身處地企係樓主立場出發
你可能都只係想表達你既意見, 但係你呢個語氣會唔會過左火令樓主非但感覺唔到雪中送炭, 反而感覺係落井下石呢?
呢段感情都過去左好耐了
個時得出既結論就好似上面有位師兄講

無keep住自己副engine run
係 所以唔好溝女 唔好拍拖
建議你孤獨終老
有心但其實佢對我無咩影響 我都只係上黎鳩up下分享下感想姐

佢講得出個段說話代表佢情場經歷可能仲好淺
我以前都好天真都會同人講下你未搵到個岩你既姐
做人都係唔合成本效益
人生是苦

家家有本難諗的經,好睇你點睇
搞笑咩 幾大呀 雪中送炭 洗唔洗介紹有咩g call
年中唔少個個都開post話自己條件有幾好 但溝唔到女俾女飛 blah blah

洗唔洗逐個錫返 你都on撚9
咁到老個時咪搵個老既陪自己咪得囉
我本人麻麻地覺得engine run就keep到一段關係,拍拖又唔係一個人

除非真係本身對方就係騎牛搵馬,如果唔係實有嘢係2個人相處上有問題先會最後分手,可能係步伐唔一致;可能係某一個人真係性格太差,另一個唔想再忍;可能係真係磨合唔到。

如果以後仲會拍拖可以感受下係咩原因
拍咗咁耐 無諗住結婚?
巴打下下都戴帽收場
似仆街磁石多啲
正正經經
當你係top20% 溝到個top20%嘅女互對

條女好大機會比top 10%, 5%, 1%嘅人mark到
你又要同佢地保持競爭

除非你降grade溝女標準
鼓吹唔拍拖,唔結婚

反而叫人去打飛機

從而危害國家人口結構

從而危害國家安全

報國安拉鳩你
lm
男人寂寞難耐渴望人陪
就好似女人渴望金錢物質一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞