拍拖真係好撚唔符合成本效益

407 回覆
1312 Like 279 Dislike
最尾分手咩原因?又係帽?
全部都係帽
不過全部都係靠自己察覺到唔妥
再慢慢發現係

分手個時佢地全部都唔捨得的
但自己真係接受唔到有個不忠既人係身邊

分手之後你就會見到佢同左對方一齊
明顯特徵就係

變到好撚緊張部電話
訓教都會攬住部電話訓
識仔,然後兩條友一齊去揼骨好過啦
樓主唔驚中詐騙?陌生人hi你都敢試
中愛滋都唔撚驚
以前仲會覺得唔係乜都可以用錢衡量
而家諗返原來係年少無知
識仔,然後兩條友一齊去扑野好過啦
乜仔唔會帽人既咩?
屌過食過豬仔咪得
到時咪3P囉
「奈何每次都係對方遇到比自己更加優秀既人」
會唔會未必係人地比你優秀
而只係人地無你咁傻仔
你話你自己不斷變得更好,但得你自己知有鬼用?
不如試下放低啲無謂嘅珈瑣?
以後就算有女都好,都出去識多啲唔同嘅人(最好係女啦
唔係叫你帽返人,而KEEP住自己副engine run緊
等條女feel到你係有market過佢,先可以減低對方帽你嘅機會?
咁係因為你悲觀,我睇到由拍到拖帶嚟嘅好處
其實呢個領悟我一早get到
有次分手反省過同樣既野

近個幾次一直keep住令自己進步
一直進修 搵野學同操fit自己

但你明唔明呢個世界比你優秀既人係有好多?
有好多件件比你好既人可以突然出現

我係有market, 但唔代表對方無
亦唔會因為你有market 而對方唔會搵第二個
兩樣野黎的

唯有樂觀d諗 起碼佢地都推動到自己進步先
其實呢個領悟我一早get到
有次分手反省過同樣既野

近個幾次拍拖都有一直keep住令自己進步
一直進修 搵野學同操fit自己

但你明唔明呢個世界比你優秀既人係有好多?
有好多件件比你好既人可以突然出現

我係有market, 但唔代表對方無
亦唔會因為你有market 而對方唔會搵第二個
兩樣野黎的

唯有樂觀d諗 起碼佢地都推動到自己進步先
CALL G咪CALL G 俾咁多藉口
可能係唔符合成本 但只係你未遇到岩
同埋講真 個人正正常常 性格無咩野 都唔會無
單身咁耐 一定有D野
仲有當然身邊都有keep住識識異性朋友
當然唔係偷食、自己都好識避嫌

就好似你咁講 keep住副engine run緊
製造下危機感 比對方知道自己有market呢本已經係基本skill…

不過最後都係
點為止岩?
今日岩 廿年後唔岩
咁算唔算岩?

定義下再討論
既然你講到外在條件係你一直以嚟感情失敗嘅原因嘅
不如你直接講下你自己係咩條件同你媾開嘅女係咩條件
唔使講多,個人經濟能力、家底、外形
我想講,有啲嘢唔係你進修、學嘢同操FIT就改變到
仲以為係護哥
依位人兄就講得岩
通常D人成日話自己 做D咩報D咩 搞好多野 又高大又大隻
以為自己條件好好 其實個人就好撚KAM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞