拍拖真係好撚唔符合成本效益

407 回覆
1312 Like 279 Dislike
其實都係問下點樣由唔煙唔酒同做運動推論出樓主係悶啫
人夾人呢啲點都冇錯啦
你只係遇到一啲唔識珍惜既你既女仔
唔使將個責任擺響自己到, 既然樓主啲ex 會俾啲高質過你既男人追走
咁點解當初唔aim at 呢啲男人而要接受樓主既追求?
樓主實際上係大贏家,食到後生正女不得止仲要唔使為仆街埋單
手指撩屎眼做乜鳩
結論係叫雞啦
依加係講樓主覺得泵邪骨好過拍拖
衝出嚟柒
咁個重點係
你tg隻雞有無相睇?
係咪叫雞好過拍拖?
只係見到有個洞口想揾野塞下佢
腹肌八舊可以有咩用
價值利益交換 冇利用價值 88
佢都係講其中一方面嘅自己啫
主要係話佢乖好專一 點解都要被帽

悶唔悶就唔會因呢句說話推斷到嘅
定還是有煙有酒就yo啲fun啲
我夠可以話gym到有腹肌日日打波都好fun
悶唔悶都係條女決定嘅
班友係唔係都踩人一獲先
唔洗太上心
自己係咪一個悶既人自己最清楚
不過據我觀察 大部份 I人都係偏悶
只少講野談吐無咩火花先
派得帽嘅女應該硬件都唔差
樓主硬件應該都唔差得去邊
講啲嘢特別有說服力
你咁問同你fresh grad 點解唔叫價50k 差唔多
樓主被帽一次係巧合
但每次拍拖都被帽 就唔係巧合
係樓主眼光或拍拖上有問題
(唔代表條女派帽係岩)

派帽比人實係有問題 係錯

但樓主都話每次有改善
但無改善到 擇偶個問題

就好似有啲女人成撚日遇到賤男
有啲男人成撚日遇到臭雞
你話仆街磁石有冇錯
唔係錯 但實有問題
點解會比帽你戴
Introvert比人覺得悶嘅原因只係因為冇咁expressive
如果搵到興趣夾嘅就多少少機會show到你嘅passion比人睇
呢樣其實可以好charm
打不贏便加入
努力搵錢加學識玩女
咩人群咩人姐
你自己覺得拍拖係騎牛搵馬以為搵工咁
搵啲差唔多價值觀嘅人拍拖咪結局係戴帽

我始終相信只要相愛、互相扶持、互相遷就、努力經營可以一生一世
冇結婚冇女朋友,call g 有咩唔合理嘅地方?
拍拖係零和遊戲,一方賺就有另一方蝕
女仔效益係幾何級增長,就有男仔幾何級倒蝕,蝕一次唔夠就蝕多幾次
寂寞咪去隔離再噤鐘囉
我就唔知咩先叫PUA啦, 睇都冇睇過d咁kam既野
咩撚野Pick Up Artist 鬼王果d呃毒撚錢既勾當
我冇教過樓主點樣溝女, 我只係鼓勵下樓主繼續自我增值, 講下我眼見到既現實同埋做好期望管理姐
呢個命題就好似人性本善定係人性本惡咁, 冇絕對答案
既然樓主既經歷令佢認同人性本惡, 都無可厚非
如果你地想說服樓主, 其實都有好多正能量既論點同例子既

唔岩聽既, 我都可以轉換個觀點同角度同你地講下, 其實都唔難
咩為之愛一個人, 咩為之最理想既愛, 就係一種不求回報既自我犠牲
施比受更有福, 有能力去愛一個人比只係被愛既人更加幸福, 因為習慣被愛既人有可能習慣苛求更多既愛, 一但少左又或者冇左就會失落, 係被動既, 相反, 愛一個人純粹自願同主動既, 只要可以心入面有愛, 無論有冇回饋, 就已經可以滿足

而一個受到咁多既愛既人, 多多少少都會學識點樣去愛人, 愛與被愛理論上應該係相輔相成既, 所以不求回報既愛, 往往都應該伴隨住意想不到既回饋

可惜可以做到咁既程度既愛, 就一定要放低自己既私心, 再加上要有足夠強既內心去承受途中可能會遇上既不幸. 而要建立足夠強既內心, 就要不斷鍛鍊自己既各方面既實力, 要學識唔好放棄, 唔好氣餒, 只要內心夠堅定, 當你準備好一切既時候, 你先可以係遇上你命定之人果時展現出最好既自己, 用自己最好既愛去愛對方

有一點好重要既就係, 愛人既能力應該係建立係好好愛自己之上, 愛自己之後, 有餘力先去愛人. 有人之所以出軌, 係因為佢地唔識好好愛自己, 因為明知出軌就會失去另一半對佢最好既愛都要做, 所以呢種人係一定唔會識點樣去愛一個人.

所以同理, 理所當然咁去承受傷害並唔係愛自己既表現, 愛一個人並唔係要理所當然咁去承受傷害. 因此, 樓主能力有考慮到係佢呢個人生階段平衡利弊, 權衡成本效益, 其實就係學識左自我保護, 學識左更加好咁去愛自己, 係踏出左獲得真愛既第一步, 只要天時地利人和出現, 無論現實係幾咁殘酷, 相信總有一日係會獲得真正既愛情. 雖然世道係愈來愈險惡, 但係相信係某個地方都仲有值得你愛既人既, 就好似雖然六合彩係難中, 但係依家差唔多期期都會有人中.

唔知各位有正常社交,正能量滿滿既"正常人"滿意未, 岩唔岩聽呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞