拍拖真係好撚唔符合成本效益

407 回覆
1312 Like 279 Dislike
初中開始接觸拍拖 以家就黎三字頭
呢十幾年入面深刻既戀情大約有三、四段
當中試過得幾個月 又試過拍超過十年

不過到最後全部結局都係戴帽收場
自問自己都算專一好仔勤力上進
(唔煙酒賭嫖、恆常運動八舊腹肌)
每段感情結束都有好好反省自己有咩錯
改好再開始下段感情
奈何每次都係對方遇到比自己更加優秀既人

其實無怪佢地 亦都唔會僧佢地
有個更好條件送到埋口有幾多個真係頂到誘惑?
就正如大部分人返工都係企牛搵馬
遇到有好既offer 你都會走啦(我都會啦 屌你)

最近又進修又返工壓力好大
有日開tg見到突然有個陌生人hi自己
內容係$400 按摩出火60分鐘樓上骨
反正單身寡佬 試下無妨
試完一次真係開左眼咁
成個世界唔同曬…

諗起對上一條女又求又氹先可以執到一劑
叫佢單方面幫我出火更加無可能
以家擺低幾舊就有人服侍 Cost-effective 到..
發覺真係做左幾年傻仔 出錢出力出賣尊嚴

呢個post唔係想唱衰港女
根本男同女都一樣
差在通常女比男追既機率係高幾百倍咁

只係想表達下 現今呢個充滿誘惑既世代
好難再有d咩一生一世既戀愛
就算比你結到婚又點 到時候離婚仲大把野煩
到時候彼此付出過既所有 都會化為烏有
所以有時拍拖真係好唔符合成本效益

不過寂寞真係好撚難頂屌!
以家有時見到想認識下既異性
就會同自己講:

唉屌 到最後咪一鳩樣
比幾舊水去按下摩算啦
諗起以前返工有個呀頭離過婚又再結婚
我問佢點解 佢都係好無奈咁答我 寂寞難奈
出多啲街 作少啲文
你冇效益啫
我睇到女仔拍拖既效益係幾何級增長
其實我都算好好彩
起碼每次拍拖都唔洗包養條女
出街做咩?
正確心態 你唔係top 20%靚仔港男
基本上拍拖都係俾啲女人搵笨柒
有錢都留返嚟叫雞 唔好做傻仔啊
你越用錢買service先知真愛難求
真愛係確實有過 但最後都係會變質
Top 20% 一樣會比Top 10% Top 5% Top 1%取代
唔好話我膚淺 呢個世界最後都係錢作怪
拍拖無咁易生性病
Call HG好易中

樓主下世小心
做愛>真愛
地址在哪
多塊遮醒布囉。本質都係交易同買賣,只係未至於幾舊水就執劑。交易條件變左樣,口才,情趣,仲有錢
出面好多相體結婚,咪又係交易一種
講條件,咩真愛,愛情,全撚部垃圾,係錢前面,垃圾都不如

我有錢,就算八両金既樣,都娶到好法拉既女啦
是的,就算結左婚都會帽你
女比男追機率高幾百倍 依個真
所以亦造就女人愈來愈有無限優勢著數
相反男人就愈來愈被忽視低估
講起又講

以前細個睇高登
間唔中見到d拍左拖好耐但分手既post都覺好驚訝

個時同個ex一齊左大概七、八年
不過仲係勁撚穩定勁恩愛
真係覺得打風都打唔甩
唔信會變成分手post入面既主角

以家回望返轉頭 真係得啖笑
年少無知
呢句無錯

細個唔信
人越大就慢慢手發現所有野都係交易
係咪姐係call hg無咁易生性病既話
你都會選擇call hg?

利申:暫時淨係試過樓上骨
點計都係成本效益最抵(平、時間長、唔洗出力)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞