拍拖真係好撚唔符合成本效益

407 回覆
1312 Like 279 Dislike
strong post lm
點解要低估男人需要人陪既需求
嗰社會成日都咁定型
我都識條仔借完錢唔還
仲搞死埋條女

然後再食埋另一個明星妹豬添

不過我無佢咁厚面皮都咁靚仔姐
就係因為你覺得每個人都有個價,所以你吸引到/想搵嘅只會係你覺得「價值高」嘅人。

你講到嘅所謂大部份女人唔會從一而終都只係你嘅片面理解,行到出街跟本就係各式各樣嘅拍拖組合都有,實有男/女人係從一而終,亦實有男/女人係play boy play girl。

當有兩個女仔,一個日日打扮嘅港女格靚女同一個普通打扮嘅正常女仔,唔係要bias港女格靚女,但感覺上佢一定係想騎牛搵馬多啲,另一個可能就可以長長久久,咁比你又會揀邊個?
其實call g幾時係唔合理既事
唔合理只係因為個d自己有另一半仲去call姐

自問自己都算專一好仔勤力上進
(唔煙酒賭嫖、恆常運動八舊腹肌)
每段感情結束都有好好反省自己有咩錯
改好再開始下段感情
奈何每次都係對方遇到比自己更加優秀既人

問題所在

女人基因會迷戀壞男人,你要做好人,乖乖仔,永遠有人會好過你。

最後,壞又唔夠人壞,乖又唔夠人乖。

所以係人都可以取代你嘅位置。

再加上

老實講 我會揀普通個件
高質男都係要食佢口水尾
仲要佢食得更早更青春個期
樓主大勝
留返啲時間心力增值下自己就算
唯有咁諗

所以沒有僧恨
如果呢個世界無性病, 應該大把男人選擇唔拍拖叫雞算
寂寞有幾難頂?
參加下團體活動會無事
tg?
點解從來無陌生人hi我
我覆你唔係因為想糾正你d咩
我冇咁既能力去改變一個人既本質同思維
我只係睇唔過眼樓主上黎放負都要比你屌姐
你講既野未必冇道理, 我針對既只係你既語氣, 如果人人都學你咁講野, 我諗只有好少數情緒好穩定既人可以同你有效溝通到, 咁呢個世界就只會充滿惡言相向, 大家就唔係互相支持只係互相攻擊內耗一事無成
樓主上黎從來唔係想揾一個解決方案, 佢出身寒微但係都識得不斷提高個人能力同價值, 我相信佢目標同思維已經理得好清, 你可以提佢再去反省下自己既問題, 人有盲點係正常, 恆常自省係冇錯.
我之所以介入, 只係因為我正如好多入左黎呢個post入面既巴打一樣, 都曾經被最親既人既背叛過, 所以見到你既回覆之冷漠, 我感同身受, 實在係無法視若無睹
所以我只係想話比樓主知, 呢個世界唔係個個都好似你咁, 仲係有人會明白佢既處境, 至於你要繼續屌既, 我都控制唔到你, 因為你係有你既言論自由去表達
態度決定高度, 我相信樓主就算call G都好, 佢既高度都唔會比好多人低, 因為拍拖/愛情對依家既佢黎講只係一個選擇, 而唔係需求, 佢已經係思維上面解放左呢個枷鎖, 已經唔會糾纏係今時今日混亂既愛情現實入面
你覺得拍拖最終目的係為左屌條女咁撚膚淺的話
建意你唔好害人了,孤獨終老啱你
你啲回覆真係Kam Kam地
難搞
但樓主你之前個啲女靚唔靚女先?

定係樓主個人比較悶

所以最後都keep 唔到條女?
我都係會揀普通打扮嘅正常女仔
可惜以我理解, 想出軌既分別只係90%同60%既分別, 而佢本身有冇能力出軌, 會唔會有人提供出軌既offer比佢就另作別論
多謝巴打 第一次感受到連登有愛
睇得出你都有唔少經歷

咁功利真係唔適合拍拖
所以有呢種諗法嘅人(例如樓主)選擇去叫雞係啱
咁之後拍拖咪係相處嘅問題。

會唔會冇共同目標,共同話題;有冇互相體諒;有冇唔小心忽略咗對方之類等等

同埋兩個人之間有問題,有冇想一齊解決先

到最後,如果發現真係上面嘅問題磨合唔到,你會拖住定分手,怕悶唔分咁拖拖下就可能任何一方遇到更好嘅就會出軌。
同意 有乜可能會拍咁多次
次撚次都被人帽
唔想blame the victim
但樓主本身應該都有d問題
或者佢有d野係收埋無講
無可否認 我份人的確係比較穩陣同悶
呢啲嘢問責制黎都無用,追究付出幾多,追究誰對誰錯,最後都係要散。
一個忽然感覺,就算之前幾愛都無用。

呢個世界嘅誘惑就係咁多,就算男嘅客觀上幾好都無用。
反而啲富豪可能睇通現實就係一買一賣咁簡單。
agger 勁defensive
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞