【英國JJ入】 當曼城靚區已經追貼倫敦Harrow,Sutton,Kingston,應該住邊好?

322 回覆
12 Like 72 Dislike
倫敦真係一個overrated 既城市黎 但要搵食真係 要近倫敦。其他城市真係好難搵工

如果唔係2019 香港可能係世界最好既地市。
「如果唔係2019」
其實各位揀location係咪錯重點
英國或者普遍外國居住,好少好似香港咁半個鐘落街兩個鐘返屋企唞下再出過去
通常一係plan好呢日出街,一次過做曬啲野
一係就全日留屋企;屋企大呀嘛,比心機整到佢舒舒服服
所以除非你買tube map到既地方
否則個area靚唔靚應該優先於有冇transport link
當然你住到荒山野嶺附近方圓一個鐘車程都冇rail station咁另計啦
倫敦 西/北有咩好介紹?
想4-50萬鎊買樓,apartment都ok
new build最好啦,慳返筆裝修錢
colindale好多新盤,但好似未開發咁
成個倫敦都係中東/印度人啦青
我覺得green park最好住
英王都係住嗰頭
50萬鎊喺倫敦買new build 只係最底價
咁又唔一定
Canary 嗰邊都係40萬
一房/開放式?
返工一流
Steve介紹過好多地方啦,都無特別吹奏邊度。
Sutton幾好啦 有限budget想點
有錢邊個唔想住Richmond Chiswick Chelsea

Sutton有個香港人社區 定時定候有活動搞
揀London落腳地要翻工又湊仔
遠少少Watford 囉
我又唔洗去去到好central既,揸車一個鐘/搭鐵半個鐘左右都ok
kingston都好靚,但無new build,有都應該over呢個數
Sutton 而家去應該好難搵學校?
價錢好似ok wor
搵日行下同埋研究下校網先 thanks!
咁點解佢都係SK...

地方乾淨, d 屋又 keep 得好
人多數都係斯斯文文多
成日去 2 個大 park 又可以行下河邊
人唔算多車又唔係太塞
council 有心做野至少有 pothole 多數好快攪掂 + 唔洗驚 council 破產
仲要有個個星期都收全餐垃圾唔洗放 2 星期放到臭 (garden waste 2星期一次)
係有時 Heathrow d 飛機少嘈
sk 有
睇完crime map, 無咁誇。佢只係特別某d地方零舍差,加埋個總數同west Croydon火車站差不多。
如果睇過kingston 地圖,佢市中心high street 果度可以係sutton兩倍!
絕對係
有, royal exchange 計唔計?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞