【英國JJ入】 當曼城靚區已經追貼倫敦Harrow,Sutton,Kingston,應該住邊好?

322 回覆
12 Like 72 Dislike
巴打咁有錢
因為細路唔洗理校網,直接畀佢入去 private school 咪得。同埋呢區未係 Congestion Charge zone
你啱,要過咗海德公園果頭先要比入城費
真! 已經有錢到唔使同凡人排state school, 所以已經可以視catchment 如無物。
留意到倫敦好多排屋都好靚
仲要比detached/semi detached
加埋個後花園,尺價都係 $2000-3000 HKD/尺
諗落都幾抵屌
好啦,唔討論咩區。如果你負擔到又相對後生就倫敦,至少出入都方便(講緊歐洲)
其實靚學校嘅嘢,我覺得outstanding top 16%已經夠

Stateschool 谷到99% 又要難入

到時個仔考唔到,只能夠入附近既band 2/ band 3 中就屙撚

反而揀啲無over subscribe,又係靚high school 仲好,壓力細啲又入硬
去歐洲玩嚟計係爽好多
500蚊意大利機票
同埋倫敦本身都多嘢玩
stockpot 得sk7,8,9 見得下人
Worsley 直頭唔入流
Kinston, Wimbley
sutton夠爛區,大把香港人吹奏,但我個鬼仔同事話係shithole
咩開始貴呀
Sale係名校區一向都貴架
SK9冇記錯好似已經唔屬於Stockport council
係East Cheshire
係好靚 有錢人區
英超球隊黎講 富咸 車仔 同水晶宮果頭都似好似靚區黎

冇Ealing 咁方便,但一樣咁塞出
塞車
靚,有錢咪住到
倫敦真係電動單車最快

如果住呢邊打算整部電既brompton
真,同倫敦比個感覺好唔同

起初初到埗都好鍾意曼城,但呢邊既靚區最近升到倫敦咁真係幾卻步

早3年大部分都係 3XXK 左右先合理些少
住worsley附近
第一次聽香港人話worsley係好區
大把放盤無人買
Sutton 其實好垃圾 都唔知點解咁多香港人話好
Stockport大把中東佬,啲區又差,交通又差,人均質素都差啲
住Hale Barn、wilmslow嗰啲就真係富貴…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞