【英國JJ入】 當曼城靚區已經追貼倫敦Harrow,Sutton,Kingston,應該住邊好?

322 回覆
12 Like 72 Dislike
Salford Quays
Ardwick
Crumpsall Vale
Chorlton
方便的話治安點會好得去邊
一個字 錢
所以我咪將治安排咗係次要囉, 人人需求唔同
始終唔想下下揸半個鐘車先到 shopping centre/診所, 擺脫唔到香港人性格
咁你圍住 Trafford Centre 搵屋啦
你眼中既shopping centre 應該得arndale 同trafford centre一個月行一次都會覺得悶
超市同GP就正常揸10分鐘車程點都有
如果要有埋醫院就SK7
想問吓Marple有咩唔好?
利申:淨係識睇治安係咪綠色同埋學校o唔ok
有同事真係住urmston,佢都覺得唔錯
同嗰邊嘅屋都唔算貴
英國大間嘅超市已經有晒衣食住行嘅所有嘢
有衫,家品,汽車用品,食物,酒
所以住近超市緊要過住近shopping centre
去親Marple都撞到弱智街童,不了
咁hazel grove同bramhall點睇?
咁建議你搵5-10分鐘車程超市,等於行25-45分鐘;你試諗下有條粉皮響超市飲完啤酒響公園印印腳,然後佢坐喺度直接望住你屋企,你係咪好過引呢?
hazal Grove 去過睇屋
附近有stepping hill hospital
如果近巴士站,又有全曼城最密嘅巴士192
仲有間大sainsbury
個人感覺幾幽靜,唔錯
般尼英文咪普通lancashire口音
scouse有撈埋welsh同Irish 發音,就真係難d啦
返份工做wholesale要聽晒全英國(連北愛)嘅電話,暫時最難都係北愛同紐卡素
你傻仔唔好當人傻仔
我指shopping centre 係講緊 Salford Shopping Centre, Manchester Fort, Ashton Retail Park 果d 咋喎
唔同既, 你就算 大ASDA 或者 tesco extra, 賣的野同 sport direct 或者 TK Maxx 都唔一樣.
而且一般retail park 有多D野食, 有時煮到悶可以落街食都唔錯
住緊 。靜中帶旺個 town center 又好 。來緊有 大筆 funding 做全國第一試點再大搞活化 high street 。
係真唔係呀,即刻睇睇先
行下 town center. 算係乾淨企理有人氣有活力

果間唔記得咩 Lounge 幾好食,火車站對面果間 。

果到幾間餐廳都唔錯🤟🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞