【英國JJ入】 當曼城靚區已經追貼倫敦Harrow,Sutton,Kingston,應該住邊好?

322 回覆
12 Like 72 Dislike
水晶宮係croydon
所以先問一問
唔好攪笑啦
用Richmond 同上面啲城市比
根本唔同層次
"開始‘’

住緊近North Wembley station
平時冇事就Bakerloo/overgorund好快入到市中心
但成日都中間停 有時要用多一倍時間

整體都係中東/印度人多
坦白講都算安全但都係想盡快搬走
Richmond 真係幾好住
咁都叫同區??

同council
London Borough of Croydon
你咁講Shepherd's Bush同Fulham都係同council
咁兩個地區又係唔係同一樣?
吹大啲
本地人唔會特別買呢幾區,可以有幾貴
Croydon council破產會搞到水晶宮

Shepherd’s Bush多小偷唔會燒到Fulham
下你去過sk 邊區呀
淨係council破產
你個天價 council tax都一樣啦
同council咪同區囉 加一樣council tax, 識唔識架
Stockport連市中心都殘殘地
係香港人先貪有火車站
一罷工就企撚咗响度
咁佢市中心唔係靚,但我又睇唔到咩大把中東佬,d 區又差

住嘅環境就好舒服,屋大又新鄰居好

利申:SK7
財政穩健council 入面都係會有shit hole

財務不穩council 入面相對好嘅區要一齊食屎,無得避

明唔明
曼城好似得Trafford 仲有 green bag 派,其他council 應該cut 晒,唔知Stockport council 有冇呢?
chel ken應該係最有錢既區
我都去過sutton 睇左幾間屋同行左highstreet, 完全唔明點解會有人吹奏sutton

西>北>南>東應該係公認順序
完全唔同層次,直情兩個世界黎(樓價都係)
同Man 一樣 再發展都好 好難覺得係好城市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞