Zenfone 4 發佈會

579 回覆
11 Like 25 Dislike
唔係8.0,上年已經開始有問題,佢係咁更新相機個firmware,但更極都有問題,由冇問題變成有問題
撞中機王 真係唔知點算
台灣有好多人中曬招,但台灣嗰度係免費整,香港唔知點處理
華碩寫軟件
如果佢唔係咁搞,我打算部機起碼用3年
衣家想下有冇得搞,一係等埋8.0再睇下有冇事,冇得搞我就自己DOWN返去6.0算了
咁極端
6.0反而冇事?
7.0都唔得?
啱啱上7.0時印象中係冇事,後尾佢一路有update,好似係去到七月八月咁上下update完之後開始出事,嗰時仲係好小事,用手遮一下鏡頭就可以對返焦,之後到後來要搖要拍先對到,有時仲搖完拍完都冇反應
屌,華碩嗰邊話我過左保養,就算唔係人為損壞都要比錢
衣家就算係佢地嘅firmware搞壞個鏡頭,或者佢個firmware同我嗰批次嘅鏡頭唔啱,只要我換零件都要焗比
台灣嗰邊就話有得免費搞
香港就話要比錢,屌
華碩野 真係台灣果邊好好多
抽獎 活動 保養果啲乜都有心好多
緊係啦,佢地本土野黎
衣家佢要你換機,不如直接將你部機變磚,仲狠過APPLE
直接去zentalk投訴,你擺你個維修編號、機型、遇到嘅問題佢,台灣嗰邊可能幫你安排到
btw 台灣華碩其實唔多清楚香港呢邊嘅情況
已經喺ZENTALK講左了,睇下佢點回覆
香港基本上都只係notebook同pc
手機佢當附帶,所以好多嘢台灣總部無order,佢哋都係跟一般程序去答同處理
你俾台灣總部知,佢可能會將個處理用埋喺香港
其實升上8.0後有咩分別?
部ZENFONE 3放左去華碩度了,SEND埋維修單號比台灣嗰邊,香港呢邊頭先仲喺度講話就算免都可能只可以免到零件費,檢查費可能都仲要比
睇下香港華碩會點處理
過保去整,檢查費應該都收硬
台灣嗰邊係免費,因為係佢地FIRMWARE UPDATE整壞你部機
以後都未必買ASUS了,過一年再出啲UPDATE整死你部機,你就一定要換機
ZenFone 3 都出左 8.0更新
4 max
升左 8.0 部相機可能開得返
巴打可以試下
今次update幾好
好似又順左啲 續航就冇咩分別
如果出zf4 zoom 核電就好
不過一定冇快充
想買部做後備機
上網 有陣時可能玩下手機game
s630 玩遊戲會唔會lag?
唔係玩傳說對決果類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞