Zenfone 4 發佈會

579 回覆
11 Like 25 Dislike
全部刪除 (通知列果度)好撚細 有冇得改大佢?
問多句巴打,做左雙 wipe?
發現一個問題
用google music聽歌開住wtsapp同冇開會唔同聲
有冇人都係咁

https://www.asus.com/tw/Phone/ZenFone-Max-Plus-M1/
牙石第一部全面mon電話
但mtk嚟
update 完d group box 壞左...㩒極無反應..

我都係..update 完就係咁, 我用spotify 轉whatsapp 就會咁
CLS bug
聽mp3先會咁
flac又冇事
發現一個問題
用google music聽歌開住wtsapp同冇開會唔同聲
有冇人都係咁

google music唔係幾好用

用其他apps啦
foobar/onkyo player 都幾好
試水温
mtk u 真係趕客
呢部機俾中學生用啱哂
完全打唔到機
就係鍾意打機先出部打唔到機嘅俾佢哋
竟然揾到 mtk 嘅價值
不過 mtk flagship u 依家仲係咪唔掂
Mtk 放棄左高階soc啦 唔夠高通玩
依家主攻p系列 中階至中高階
mtk p系列其實唔差p20,p23 oppo samsung sony都有用
x系列收咗皮啦
x30真心唔差,效能唔差s820好多,但x10做衰個頭,搞到無廠再敢用mtk flagship u
最多肯用中階嘅p20 p25
mtk最大問題係後續嘅update
成日都做孤兒機,google又唔俾啲支援佢
鳩通獨大google都幾大責任,佢其實有責任去幫下啲規模較細嘅soc廠,而唔係睇住佢哋自生自滅
Project treble 應該對mtk有幫助
咁都無計 玩落去可能只會變成 kirin 咁樣
淨係自己用
arm 架構唔知可以玩幾耐
mtk最好嘅機會就係出x10嗰年
當年s810又熱到仆街,s808 又有伏會燒板
但mtk自己又on99將粒u下放到中低階機,搞到htc呢啲當旗艦u嘅廠中哂伏,自己粒u又有bug又無得update android
從此就收皮了
asus正pk,部zf3 up完firmware之後個相機就出現對焦問題,保又過左,fuck,人地apple就玩電量降速逼你換機,你asus乾脆直接整壞你部機黎逼你換機
zf3有方法降級架wo
點降,我即刻降返佢
有人話只係因為鏡頭批次問題,所以有啲機升新版先出事,台灣嗰邊係過左保都有得免費搞
咁慘 升左 8.0 先出事
如果換返 zenui 3.0 嘅 相機 app 有冇事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞