Zenfone 4 發佈會

579 回覆
11 Like 25 Dislike
今代zenfone 4係咪連埋原廠mon貼架?

用緊zf3, mon貼難搵到仆街
應該冇咩掛 更完 reset 一次應該穩陣嘅
係怕 舊 app 會彈囉
預購個陣有 Mon 貼送
雙 wipe ??
大更新最好做一次啦
有手動更新檔 就最穩陣
啱啱google 完見到 有人係 ZenTalk 到話用唔到 YouTube
其實 ZenFone4 係點做雙 wipe?
冇記錯 熄機之後 power + volume up 一齊禁
入 boot loader 畫面 之後睇英文執生
clear cache 同 clear data 各禁一次就得
幾時先有 Lineage OS ... 唉。
簡易資訊功能,用戶拿起手機會出現時間、新訊息,讓用戶快速查看

想問下邊度開呢個功能
想問630 算唔算核電機?
唔打機上下網fb連登,ost有幾多個鐘?
我個部 6-8個鐘
琴日六點收工叉完到而家仲有40%
我唔打機,兩日一叉都無問題
一啲評測嘅結果 660版 反而電量更襟用
可能因為 loading 時間短左
我八月底買機個反而話630持航力好d,真係每個評測都有唔同結果
正常黎講 630 應該係好少少,因為行慢 d。

不過相對黎講,因為行慢左,你 load 野時間可能又耐左,結果打個和。

點計都比起之前用 ZF2 長左起碼一倍先。
依家 630 660 已經好長氣
640 670 都換埋10nm 真係核電
我又覺得未算話好長氣,
搵次佢用 630 配 5000 mAH 既電就真正核動力級了。

不過要等牙石再換 U 起碼又一年,等唔到了。
期待 Lineage OS 可以降頻,
搞好個 Android OS standby 間竭性倒水比較實際。

可惜而家連 unlock bootloader/root 都搞到一 pet 屎咁
如果630配5000電應該用到三日
我就唔得啦,因為返工時間經常要開電話 check message,加上蛇王吞 pop 都要用電話,實際只頂到一日(0700-2200,剩 25%電左右)。

如果佢換做 5000 電應該可以頂到日半。
zf3 zoom 用625+5000電已經核電到顛
可惜個mon qc有問題同唔支援nfc
ZF3 當時都煩惱左好耐。
價錢跌到落合理水平,電量亦 OK,
開始覺得 ZF2 個 LineageOS 問題太易出事,
同埋第二卡糟唔比用 3/4G signal,
約於想由 ZF2 換 ZF3,
但係無 NFC 呢個真係趕客到仆街。

雖然我唔用 Android pay,但我會用八達通嘛。
好在等多一陣 ZF4 終於出,唔使食 d 缺撼機。
想問下升左上8.0嘅巴打,耗電量方面有冇分別?
想問下升左上8.0嘅巴打,耗電量方面有冇分別?

差唔多
無用得多左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞