Zenfone 4 發佈會

579 回覆
11 Like 25 Dislike
屎忽痕打左去華碩問點樣申請個6個月延伸保養, 原來6 months extended warranty 個張卡上面個兌換碼根本就係廢

華碩要求 upload 1) 買機發票& 6months extended warranty card scan image + 2)電話 s/n # 嘅 cap screen 。完全唔使入兌換碼

做法完全同張卡講嘅唔同

未登記既唔好上佢個網度搵
屎忽痕打左去華碩問點樣申請個6個月延伸保養, 原來6 months extended warranty 個張卡上面個兌換碼根本就係廢

華碩要求 upload 1) 買機發票& 6months extended warranty card scan image + 2)電話 s/n # 嘅 cap screen 。完全唔使入兌換碼

做法完全同張卡講嘅唔同

直接scan張卡個qr code 係果度搞
btw我發票同張卡就咁用電話影俾佢 會唔會reject我

做法完全同張卡講嘅唔同

咁on9
雖然我都係月中先搞

做法完全同張卡講嘅唔同

直接scan張卡個qr code 係果度搞
btw我發票同張卡就咁用電話影俾佢 會唔會reject我

應該唔會 reject 掛,個職員話成功左會係大約五個工作日收到 email
其實"自啟動管理" 同 "超級加速"功能上有咩唔同? 兩者差唔多咁
其實"自啟動管理" 同 "超級加速"功能上有咩唔同? 兩者差唔多咁

一個係 設定 啲 app 可唔可以自己開
一個係 開左果啲 app 清走再強制退出
其實真係差唔多
其實zf4個相機係唔係好勁?見佢咁夠膽攞相機做賣點

我諗係中上囉 話哂用靚感光元件
其實其他賣點唔突出姐
依家好多都係賣相機㗎啦 旗艦幾乎都係咁
迫人用華碩個鍵盤
迫人用華碩個鍵盤

迫人用華碩個鍵盤

唔啱用你咪裝輸入法
點迫你用法
迫人用華碩個鍵盤

唔啱用你咪裝輸入法
點迫你用法
迫人用華碩個鍵盤

唔啱用你咪裝輸入法
點迫你用法

裝完就係咁樣
佢預設左係華碩個鍵盤
請問可以點樣轉到?
太陽台同支移都係得630版無660

CSL 一樣

CSL 一樣

諗住出660﹐上台價應該平二三百蚊
點知無
迫人用華碩個鍵盤

唔啱用你咪裝輸入法
點迫你用法

裝完就係咁樣
佢預設左係華碩個鍵盤
請問可以點樣轉到?

下拉狀態列再選

迫人用華碩個鍵盤

唔啱用你咪裝輸入法
點迫你用法

裝完就係咁樣
佢預設左係華碩個鍵盤
請問可以點樣轉到?

停用/del咗個牙石鍵盤佢
迫人用華碩個鍵盤

唔啱用你咪裝輸入法
點迫你用法

裝完就係咁樣
佢預設左係華碩個鍵盤
請問可以點樣轉到?

停用/del咗個牙石鍵盤佢

冇得停/del

其實其他賣點唔突出姐

其實間間廠既config都差唔多
真係買牌子

其實其他賣點唔突出姐

真係買牌子

rom 差好遠

其實其他賣點唔突出姐

真係買牌子

rom 差好遠

asus 硬件比得足 但software調較仲係比唔上大廠 相機同其他flagship一樣spec唔代表影出黎好

其實其他賣點唔突出姐

真係買牌子

rom 差好遠

asus 硬件比得足 但software調較仲係比唔上大廠 相機同其他flagship一樣spec唔代表影出黎好

睇你點比囉 3千幾蚊 比 人地5 6 千旗艦 係差啲
但係佢做到水準再上少少咁囉 對得住個價

其實其他賣點唔突出姐

真係買牌子

rom 差好遠

我淨係知zf3相機秒殺同一價位啲所謂大廠,上多一級可以殺埋用s650嘅機係完全冇問題,就算佢s835級嘅機個相機未必做得好好,但中階機相機比到嘅質素一定係其他所謂大廠比唔到嘅質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞