Zenfone 4 發佈會

579 回覆
11 Like 25 Dislike
行左幾間鋪sales都叫咪鬼買華碩

ASUS 真心好用

你唔好害人

ASUS 真心好用

你唔好害人

有乜唔好

ASUS 真心好用

你唔好害人

有乜唔好

華碩分佣少緊係叫你買其他
大鋪都有鬼機啦 唔通sales 又同你講
上網睇評測 可信性高過 sales
華碩勝在 性價比 出到機王 咩牌子都慘
差在售後服務邊個好啲

ASUS 真心好用

你唔好害人

有乜唔好

差在售後服務邊個好啲

但華碩售後係嚇死人

ASUS 真心好用

你唔好害人

有乜唔好

差在售後服務邊個好啲

但華碩售後係嚇死人

呢啲反映係價錢上面嘅
買中機王 自求多福
rom唔係垃圾咩
zf4 pro出咗未?睇stat好似幾撚正喎
zf4 pro出咗未?睇stat好似幾撚正喎

出咗
有冇人用zf4又用lycamobile張卡又連唔到data
買左630版,相對v10真係無投訴

求包膠

想買835版

個陣買630只求核電電話
所以835無考慮
點解有notification盞燈係紅色
有冇得校番做綠色
點解有notification盞燈係紅色
有冇得校番做綠色

好似冇解
佢唔知跟乜野情況就紅色 有時就黃綠色
例如多 通知果陣紅 或者你某啲通知係重要 可能係 email 果啲 咁就成日都紅
Zenphone 4同zenphone 4 pro用落最大分別會喺邊 Zf4平咁多嘅
Zenphone 4同zenphone 4 pro用落最大分別會喺邊 Zf4平咁多嘅

最大分別係粒U, 835同6系。睇你平時打唔打機,如果打的835目前最好的,所有的牌子都一樣分別
之前有巴打話 630 版 $2500
但我行幾間大鋪都係 2780
究竟邊間做到咁抵?

另外想問有無巴打用過Max
好似無乜邊間有擺出黎試,想買比家中兩老,唔打機唔影相
整體順就ok
仲用緊ZenFone2
可惜無得換電
仲用緊ZenFone2
可惜4無得換電
rom唔係垃圾咩

係垃圾Rom,但勉強可用。
等埋 Lineage OS 就 Good fit。
仲用緊ZenFone2
可惜4無得換電

ZF2 都無,有分別嗎 ?
不過粒電遠比 ZF2 長氣。
之前有巴打話 630 版 $2500
但我行幾間大鋪都係 2780
究竟邊間做到咁抵?

另外想問有無巴打用過Max
好似無乜邊間有擺出黎試,想買比家中兩老,唔打機唔影相
整體順就ok

唔建議買 zf 4 max 公司機咁出就 ok
zf 3 5.2 吋會好啲 如果仲有嘅話
s625 >> s430 順啲 慳電啲 價錢差唔多
有update!
而家平放部電話個touch screen唔會神神地
有update!
而家平放部電話個touch screen唔會神神地

唔知修正左對上一次更新嘅待機耗電問題未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞