召喚痴線西 (249)

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
扮到好謙虛好正面
當佢有返少少人氣之後
肯定同以前一樣串柒柒
其實仲feel到佢有幾唔甘心
生完仔安安份份咪算囉
仲想繼續用YouTube 賺easy money
我有keep住睇佢fb
佢日日update story
工作上一有唔順心既事一樣係發爛渣屌晒全世界
早果排唔知邊個踩親佢條尾
佢狂po自己做野好辛苦 坐係條街啲石駁位做野再高炒自拍
又係咁話如果你淨係知我係良辰老闆(佢間鋪)你會覺得我好盡責 好做得野blahblahblah
但如果你知我係大佬b 淨係會覺得我呃人錢blahblahblah
佢成日強調自己已經改過
但一有人辣著佢就癲
啱啱睇咗餐肉條片講年宵products
D design 好似蛙姐畫嘅style
落仔萍錯再行得太前 今時今日俾佢更過分嘅kol大有人在繼續有得撈
請問點解叫格仔萍?
點解落仔發叫落仔發 就係字面嘅意思
Sean子咁樣留哂底會唔會不利單官司㗎
當年追擊佢,愈揭愈多衰野
根本佢個人就係自大格衰
我唔覺得佢咁容易改變
雖然冇繼續follow 佢既野
但呢度都間唔中有人po佢ig story屌人
個面相比人感覺仲係好西
想話佢個鏡頭像素勁低,係咪仲用緊10年前啲器材
張欣欣家人啲花生真係食足咁多年都咁好多
陰謀論講句
肥姨姨餐肉果啲一群埋蛙娃到就出年宵product九成九又係肥蛙*比意見*叫佢地出
啲設計全部咁肉鳩酸分分鐘係因為用埋同一間廠 幾條友一齊大量生產可能平啲 成本又低咗 賺又賺足咁多
肥蛙又贏
身為痴線西 暨 萍嬸fans,對於佢復出實在又驚又喜
好感歎佢既面皮已經達到防核彈級數
無論當年點俾人屌到上太空,都可以繼續上水,有錯唔認,得閒又自嘲幾句
打不死既生命力媲美小強
當然復出咁大件事,一眾痴線西梗係繼續支持你啦!
所以整合左佢非常豐富既歷史回憶,俾大家欣賞下
由於柒事太多,所以盡我所能挑選D較為人熟悉既圖俾大家
*部分圖片來自hkbeautybeggar, 各大狙擊柒萍FB

先唔講佢搵SP又落仔,始終萍嬸生左個寶貝女,相信brenson泉下有知會跟住你一世保平安既。
(呢啲佢私事就無謂講咁多 始終我地要追撃嘅係佢嘅on9分享 其他人真係想知上Google一搵就有)

1) 代理化妝品,貼貼紙扮外國品牌
萍嬸代理既所謂外國牌子,包括girlee, rosy rain, bunny bunny, 全部係不知名批發網買番黎,再貼張貼紙就賣,原產地不明,仲賣到貴一貴。

萍嬸回應:吹咩?我唔洗食飯呀

2) 口講尊重創作,實質所有design均來自google, 甚至試色圖及專欄文章都係抄襲

3) 試用扮自購,廣告唔寫明

4) 借林保全之死抽水,教人扮叮噹

媽,真係好柒呀

5) 死心不息,不停彈出彈入扮受害者

喂喂喂,你有冇反省過先??冇人屈過你喎

佢個新Page既留言全部都好正面
個個又話鍾意佢掛住佢
搞到我以為時光倒流見番以前既美容乞丐一姐添

冇錯,痴線西都唔會忘記佢既,所以專登開post提提大家要支持萍萍呀
佢做咁多野都係想我地記得佢咋 真係用心良苦

5) 痴撚線DIY氣墊粉餅 教壞妹妹仔恐爛臉
柒萍除佐係襯衫教母
仲係呢個氣墊粉餅達人
當年佢知道自己妹妹仔fans多
年紀細買唔起$100-$200嘅氣墊粉餅
所以佢創造咗用文具度$2蚊嘅銀行姐姐拎黎濕手指嘅海濕教各位妹妹整細菌氣墊粉餅

最重要係有Rosy Rain合伙人b姐最愛嘅撞人美肌魔法水

https://youtu.be/yF92mwlqtcw
補link 但大家唔洗撳入去幫佢click rate
要睇就睇痴線西嘅親身教學
https://youtu.be/lJcDosS5fVA

6) BunnyBunny身世之迷
係BunnyBunny定Girlee? 係Girlee定BunnyBunny? 當年B姐係Rosey Rain既其中一個合伙人(B姐強調)
但其中BunnyBunny既身世一直係一個謎
到底係台灣品牌定香港品牌呢?
好亂呀B姐

7) K房痛哭 你地唔好想挑剔我啦
B姐當年因為太大壓力 同朋友係K房唱K個陣突然失聲痛哭
我覺得我做好多野都...真係....好好! 唔好再挑剔我啦!!
當時同行既朋友都有同佢講 我冇挑剔你呀 幾時有挑剔你姐!
我唔係淨係同你講..我係同全世界人講!我都唔明點解D人要挑剔我!

不過B姐身為美容界小強 點會比呢D小小壓力打低先?

所以B姐下一秒就拎番部IPhone玩 仲有MacBook!
話時話 真係辛苦B姐同朋友去唱K都要拎住部MacBook呀!

8) 死不悔改 但又想番去以前平淡既日子
2017年3月19號 B姐潛水一排又上番水教大家化妝

https://youtu.be/U1GRpvCKBsU
(唔洗撳入去)
但最後過場又係放啲唔憤氣嘅歌比人睇

其實真係想平淡 你潛番水 好地地教大個女就得
點解又要上番黎呢?

10) 正式復出 全新形象與美少女戰士99%相似

唔洗多介紹 其實一睇就會令人諗起美少女戰士

仲有個BB係copy 外星BB襲地球既

B姐呀B姐 你又話你係designer
自己design個獨特既公仔係咪咁難呀

11) 有錢唔買正版買老翻

B姐以新名復出後 即刻同大家分享下自己係淘寶買既叉電線

其實就咁嘅b姐
我真係知你好中意美少女戰士
我地都知你經濟狀態係足夠

你張卡抄到咁都算
有正版唔買學人買老翻
仲要分享比人知

定係B姐養大個女要好多錢
要慳到上淘寶買自己心愛既美少女戰士翻版線
所以先要出番黎做啊?

歡迎各巴絲補充!一齊狙擊!
最後,能言善辯既萍嬸話我地幫佢起既朵唔o岩聽喎

哎唷唷,隔左咁多年仲念念不忘想出番黎搵食
美容界乞衣真係非你莫屬啦
仲推埋個女出黎扮賢妻母,不如試下去Baby condom可能可以翻身添~

啱啱搵到個google doc 比大家重溫下大佬b
Brenson泉下有知,見到媽媽復岀實好高興
鄭金蛉都有人撐係咪已經唔撚記得佢以前啲事蹟
用自己錢買無問題呀佢哋班KOL搵埋咁多
不過想買袋咪輕輕鬆鬆認咗佢囉
樓上講緊佢最柒係前一條threads先話自己寧願用啲錢去買貴嘅器材剪片拍片 30歲都對名牌無興趣
然後隔一日就去買咗個Hermes
蝗嘅本性係抺唔甩㗎
咪再扮知性人設啦金蛉
冇撐 單純就個位絲打買袋好拜金問下姐
利 冇睇佢
個大陸妹
CHANEL 無個LOGO 真係會用幾皮野買咩
大把大牌 啲質素愈嚟愈差
買名牌 點都係有啲虛偽心
(當然有啲袋款係幾靚 幾好睇)
自己買得起 負擔到 咪得 完全無問題

最怕啲人 又要買 又要扮野

利申 自己都有買袋 唔洗話我葡萄人
自膠 睇錯左係格字
佢係19年拍過幾條通識片多人follow 見多人follow再做foodie然後先諗到整bagel借黃店個名賺錢

無黃店呢個tag啲人點會幫襯
肥蛙好鍾意用佢自己果套 套落人地到
光頭幫係咁 (只係人地唔buy佢)
肥e而家又係咁
佢係咪覺得自己好成功??
把口講就講話比意見 為人好
其實都係想人跟佢果套
又賺到錢又滿足到自己control freak心態
其實佢都幾撚恐怖
利申:唔是肥蛙肚入面條蟲 護蛙手唔洗急住衝出嚟護主
唔知fd到幾耐 遲啲又有條友上嚟報串講肥姨係仆街嘅話一定9成9又係肥蛙上嚟放風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞