召喚痴線西 (249)

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
都大把人撐
唔覺喎
聽朋友講 佢自己都係睇過幾條YouTube教學 就出嚟開舖根本就係借住自己有少少人識 就出嚟掠水
你買過就會知道佢啲包根本唔可以叫做bagel 只係一大嚿麵包夾住好少好少嘅餡 所有味道嘅包體都係一樣味另外就係 佢啲包全部都唔係新鮮 整完之後 佢會叫啲小幫手全部包裝完擺入冰格 好多時候擺咗成個月都會照拎去賣佢個冰格根本都冇消毒同清潔過 而且佢嘅包裝都唔係真空 唔知點解可以咁冇良心

Ps佢個food page咪會出樣嘅 佢自己覺得係賣點之一佢想做KOL多過真係推廣
聽過好多次佢收人哋錢去寫線稿唔可以話佢唔黃嘅 只可以話佢都係一個唯利是圖嘅人
咁我想問part-time包唔包幫佢由構思到試驗到製作到包裝到交收到清潔都要做晒 仲要最後嘅Credit係去返佢度
朋友嗰陣會做都只係因為太過妹豬俾佢呃到 唔係因為有人上嚟check到 佢都唔打算買返保險
嗰陣佢爭啲要上庭 仲喊晒口咁同班part-time講 竟然要比多幾萬蚊去買保險
佢自己為人做作煽情呢啲就唔緊要 但係做生意做到咁樣真係好睇唔過眼都唔講佢個studio清潔環境有幾咁差 再加上就算個包有瑕疵 連part-time妹妹都話唔好賣 佢都會話 包埋落去冇人會覺(eg個客買5個 就比四個OK嘅,同一個有瑕疵嘅)啲瑕疵品係爆曬餡 或者係特別細不過冇人會知道 因為佢從來都唔會回覆負評
真係有聽過過佢嗰啲絕對唔新鮮,擺咗可以成個月都扮新鮮,而且真係會通知小幫手叫佢哋唔好放咁多餡料
屌,即刻unfollow
好想多啲人知
仲有佢個裝bagel個袋
原意都好,話可以重用,同埋印咗翻熱instructions
拎上手,仆你個街,黃底白字,邊撚個會睇到呀,諗埋咁嘅design
嗰吓我仲諗係咪我問題,而家我覺得當初咁諗嘅自己好戇鳩

多圖唔好意思
嗰陣已經叫朋友po出嚟警世 但佢哋念在舊情都係冇咁樣做 作為旁人睇唔過眼咗好耐而家仲要連埋肥姨姨佢哋出嚟掠水
嗰啲袋全部都係淘寶入貨建議唔好用咁多次

50幾蚊一個包 賣到又買車又買名牌袋 唔知仲係咪比咁少錢啲part-time妹妹呢
但係佢用啲顏文字真係
邊個而家打字仲用xddd kekeke
幾多歲呀
呢啲我都還好 不過佢以前成日賣黃情緒勒索叫人買包同埋成日見到佢出自己個樣真係唔知做乜鳩
買咗兩次唔買啦屌
個袋畀咗同事,應該都扔鬼咗
賣黃但咁冇良心真係撐唔落
唔講出嚟真係唔知佢咁衰
成日見佢長篇大論sell情懷以為佢好俾心機經營
點知都係咁唔老實

講緊 wingel.bagel
大家咪再做水魚喇
D包樣衰難食,仲好意思開烘焙班教人個下有自信😎
中輻射咁
agger
啲包勁少餡,其他牌子啲bagel都冇佢咁孤寒
又賣下facial定body treatment 廣告,
佢都賺得幾fatfat

之前follow佢諗住睇下野食post,但佢個濕疹嘴老是常出現
sona不嬲啲襯衫嘅品味都普通
佢啲衫唔係唔靚,但佢襯出嚟總係有啲啲娘味
加上佢個樣好man,同埋個唔知想點嘅髮型,又成日著成身lace,真係唔識欣賞
如果佢唔係be班人,出嚟做kol應該冇人會留意佢

不過拎嚟同elva比就晒氣喇
凡人點同model比啫
好似偽娘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞