美劇集中討論區 (11)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
waiting for narcos S3 be like

呢套我重未睇

快啲啦
聽日出第三季

好多套未追

剛剛追完
真係好正
細個唔識野唔係睇完呢都唔知哥倫比亞以前發生過呢D事
PABLO拍得好有魅力, 但男演員居然拿唔到獎

S1一路睇一路心諗痴撚線 咁多野都係現實發生過

似魔幻寫實主義

不過narcos真係幾慘
唔好講話攞獎 提名都好少見有

膠劇就好多提名, 真係正既可以完全冇人理
我見narcos好似得巴西d award

好多真係高質既劇都唔會有提名
通常都係紅 / 食老本果D先會有獎有提名

其實好似奧斯卡咁 年年都有好多戲走漏眼
講攞獎 Leftovers, Hannibal, Twin Peaks 都比起GoT HoC更值得拎
有無人睇緊 Mr.Mercedes ? 第一集揸車果個好變態 之後有集個老母幫個仔打飛機,頂,而家d美劇真係無底線。

睇過EP1
之後冇再睇落去
套inhuman今日上畫
拎電視劇去IMAX到播

依家咁多高質劇
但偏偏最垃圾嘅就拎去戲院播

佢頭兩集用IMAX拍
之後去番ABC播

呢套野實爛到飛起
個showrunner拍親都係垃圾點解仲有工開
waiting for narcos S3 be like

呢套我重未睇

快啲啦
聽日出第三季

好多套未追

剛剛追完
真係好正
細個唔識野唔係睇完呢都唔知哥倫比亞以前發生過呢D事
PABLO拍得好有魅力, 但男演員居然拿唔到獎

似魔幻寫實主義

講攞獎 Leftovers, Hannibal, Twin Peaks 都比起GoT HoC更值得拎

好多遺珠
其實點解唔可以有個award係提名哂所有實至名歸既劇一齊爭獎

Counterpart - New Starz Series Teaser | J.K. Simmons
https://www.youtube.com/watch?v=Cgt2S3u8Q2I

挪威導演(Morten Tyldum)摩頓帝敦2015年憑藉電影《模仿遊戲》入圍奧斯卡最佳導演,近期作品為2016年執導科幻片《星際過客》。

摩頓帝敦的美劇執導處女作為Starz預訂、奧斯卡最佳男配角JK西蒙斯(J.K. Simmons)主演科幻美劇《Counterpart》,劇情描述政府機構的員工Howard Silk發現自己工作的所在有一個通往平行空間的通道,透過他與另一個空間的自己,反映出認同、愛與抉擇等人生的命題。

好似幾吸引
拎電視劇去IMAX到播

依家咁多高質劇

佢頭兩集用IMAX拍
之後去番ABC播

呢套野實爛到飛起

整死左Dexter
整死左Iron fist

似魔幻寫實主義

好多遺珠
其實點解唔可以有個award係提名哂所有實至名歸既劇一齊爭獎

留名睇GOT掃獎
拎電視劇去IMAX到播

依家咁多高質劇

佢頭兩集用IMAX拍
之後去番ABC播

呢套野實爛到飛起

整死左Dexter

IF真係唔掂...
除左colleen成套冇野值得睇

似魔幻寫實主義

好多遺珠

留名睇GOT掃獎

好彩今年emmys佢地自動收皮
Keanu Reeves and Winona Ryder to star in a romantic comedy ‘Destination Wedding’

童年回憶組合

Keanu Reeves and Winona Ryder to star in a romantic comedy ‘Destination Wedding’

童年回憶組合

P.S 拍戲
唔係劇

童年回憶組合

Winona Ryder 後生真係仙女下凡咁
宜家一見佢淨係諗起佢嗌will will will will

好多遺珠

留名睇GOT掃獎

2019年佢地橫掃硬
拎電視劇去IMAX到播

依家咁多高質劇

佢頭兩集用IMAX拍
之後去番ABC播

呢套野實爛到飛起

整死左Dexter

IF真係唔掂...
除左colleen成套冇野值得睇

佢間接影響埋defender
有無人睇緊 Mr.Mercedes ? 第一集揸車果個好變態 之後有集個老母幫個仔打飛機,頂,而家d美劇真係無底線。

睇過EP1
之後冇再睇落去

我都係睇咗一集就棄咗
真係頂唔順個老母同個仔呀

童年回憶組合

宜家一見佢淨係諗起佢嗌will will will will

winona

童年回憶組合

winona

童年回憶組合
[img]https://media.giphy.com/media/IsTlNA81pIvuM/giphy.gif[img]
[img]https://media.giphy.com/media/asnnljksnnv7q/giphy.gif[img]

winona

[img]https://media.giphy.com/media/9WoQiptXzAHN6/giphy.gif[img]

老女人,不了
今晚life is strange前傳出第1章

童年回憶組合
[img][url]https://media.giphy.com/media/IsTlNA81pIvuM/giphy.gif[img][/url]
[img][url]https://media.giphy.com/media/asnnljksnnv7q/giphy.gif[img][/url]

winona

[img][url]https://media.giphy.com/media/9WoQiptXzAHN6/giphy.gif[img][/url]

老女人,不了

好多遺珠

留名睇GOT掃獎

2019年佢地橫掃硬

宜家咁嘅局面仲要用S8 6集收尾
諗起都覺得爛到出汁 邊夠時間收得靚
希望2019有其他劇彈起 埋佢地單

睇過EP1
之後冇再睇落去

我都係睇咗一集就棄咗
真係頂唔順個老母同個仔呀

我見故事冇乜太大興趣所以冇睇落去
但stephen king改編劇暫時最似樣好似話係呢套

童年回憶組合

winona

有冇睇過Dracula 細細個第一次識Winona就係睇呢套戲
心諗點解呢個女仔可以靚到咁

童年回憶組合
[img]https://media.giphy.com/media/IsTlNA81pIvuM/giphy.gif[img]
[img]https://media.giphy.com/media/asnnljksnnv7q/giphy.gif[img]

winona

[img]https://media.giphy.com/media/9WoQiptXzAHN6/giphy.gif[img]

老女人,不了

我都覺得佢ST入面老左好多
唔知係咪角色問題 又瘦又寒哂背
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞