2017入境事務主任 集中討論 (5)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我諗緊一個可能性
佢HEA IN既原因 係今年請好多人
CANDIDATE 入既機會好大 所以問你一兩句拿拿林搞店

但係佢HEA IN真係唔合理

都有可能我地個分係marginal去到fib 所以都廢事認真in你

個人覺得樓上講既野不無道理,收太多人,正正常常就比你入

雖然睇埋上年度流失(立會有紀錄)加之前巴打分享嘅都有200幾個位,但In嘅人數都至少係空缺5倍以上喎

因為我聽IA個邊好等人用
佢地個邊都係HEA IN
因為如果真係想簡卒 佢點會連自介都唔叫你做? 有咩工作經驗又唔問?

但我見IA d FIB好chur
我諗緊一個可能性

都有可能我地個分係marginal去到fib 所以都廢事認真in你

雖然睇埋上年度流失(立會有紀錄)加之前巴打分享嘅都有200幾個位,但In嘅人數都至少係空缺5倍以上喎

因為如果真係想簡卒 佢點會連自介都唔叫你做? 有咩工作經驗又唔問?

講起IA fib⋯⋯嗰日見到坐counter啲姐姐幾靚
Interviewee有人啡髮
我諗緊一個可能性

你講個啲係份form都見到喇 唔問都正常 好多政府工都唔問架喇
咁短時間佢想用其他問題了解你個人同性格都唔奇丫
我諗緊一個可能性

講起IA fib⋯⋯嗰日見到坐counter啲姐姐幾靚
Interviewee有人啡髮

女仔札起唔多覺好似

你講個啲係份form都見到喇 唔問都正常 好多政府工都唔問架喇
咁短時間佢想用其他問題了解你個人同性格都唔奇丫

同我上年IN完全唔同
捉唔到路

巴打你成唔成功?

NO
今日考完
終於明白個隻灰
今日考完
終於明白個隻灰

今日考完
終於明白個隻灰

點解呀?
今日考完
終於明白個隻灰

好奇邊個board +1
我覺得校長個BORAD好似HEA IN咁
又唔洗你自介 又無比機會你發揮

同我上一年FIB完全唔同 阿SIR比晒機會你表達意見

今次真係耶蘇打救

校長個個in完出黎都係覺得好hea

可能今年校長先係killer

係咪自身問題問完唔follow up

我都覺得好hea咁 以前出面公司既interview 問d問題會好正路
自我介紹(英文) 工作經驗(英文&中文) 性格 情境題 之後就請嫁啦

我都覺得好hea咁 以前出面公司既interview 問d問題會好正路
自我介紹(英文) 工作經驗(英文&中文) 性格 情境題 之後就請嫁啦

Same here
我覺得校長個BORAD好似HEA IN咁
又唔洗你自介 又無比機會你發揮

同我上一年FIB完全唔同 阿SIR比晒機會你表達意見

今次真係耶蘇打救

detail plz
今日考完
終於明白個隻灰

巴打CANDIDATE NO. 幾多?
今日考完
終於明白個隻灰

巴打CANDIDATE NO. 幾多?

如果身型瘦弱,即為FT果陣全場最瘦就係你,
BMI係underweight果種,
其實會唔會扣印象分/ 比sir/madam覺得我應付唔黎

如果身型瘦弱,即為FT果陣全場最瘦就係你,
BMI係underweight果種,
其實會唔會扣印象分/ 比sir/madam覺得我應付唔黎

咁高大靚仔一定有分加既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞