2017入境事務主任 集中討論 (5)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
其實呢兩年應該係最容易入既時間
提提大家溫好英文 英文唔多 但係唔一定係問自身野
部門野情境題同時事都有機會用英文我中曬伏講到lag曬機
同埋記得整返個露額剷青頭 參考返入境d啊sir既髮型黎執 咁樣個first impression會好d
回應問題時要堅定d 唔好俾呀sir chok兩chok就騰曬雞
留心番多d唔同類型既時事 任何題目都有機會出 唔止民生或者政治題的
跟住以上呢幾點黎準備下啦 做齊曬應該入硬咁掣
我就收皮先了

點解係咁話自己收皮LOL 一日未出結果一日都可能仲有希望

其實由入場到過程到in完 個氣氛已經知道成唔成功
無咩點準備 輕視左 自己抵死

氣氛點先為之成功?
不斷挑你就話重視你
同你普通傾下吹下水就話對你無興趣

呢d 野真係睇你點睇 唔好諗咁多啦

係囉 太focus 無用 好攰

咁我又唔係講緊呢種

佢地又係in緊已經知收得皮?

其實呢兩年應該係最容易入既時間
提提大家溫好英文 英文唔多 但係唔一定係問自身野
部門野情境題同時事都有機會用英文我中曬伏講到lag曬機
同埋記得整返個露額剷青頭 參考返入境d啊sir既髮型黎執 咁樣個first impression會好d
回應問題時要堅定d 唔好俾呀sir chok兩chok就騰曬雞
留心番多d唔同類型既時事 任何題目都有機會出 唔止民生或者政治題的
跟住以上呢幾點黎準備下啦 做齊曬應該入硬咁掣
我就收皮先了

點解係咁話自己收皮LOL 一日未出結果一日都可能仲有希望

其實由入場到過程到in完 個氣氛已經知道成唔成功
無咩點準備 輕視左 自己抵死

氣氛點先為之成功?
不斷挑你就話重視你
同你普通傾下吹下水就話對你無興趣

呢d 野真係睇你點睇 唔好諗咁多啦

係囉 太focus 無用 好攰

咁我又唔係講緊呢種

佢地又係in緊已經知收得皮?

其實呢個只係考完之後自我感覺良唔良好既問題
似係比人狂challenge果D先入到

傾計, 良好氣氛多數唔得

好似係, 根據幾個朋友經驗

問過details, 要俾$,覺得宜家先黎報都幾唔抵,同埋又唔知係咪真係有用,所以都無繼續

有無人有興去組Study group, 一齊練下對答?

自爆:未收email
岩岩招聘組打黎問我係咪出席,好窩心
岩岩招聘組打黎問我係咪出席,好窩心

出席fib定咩?

問過details, 要俾$,覺得宜家先黎報都幾唔抵,同埋又唔知係咪真係有用,所以都無繼續

我有興趣,未收email

但係比人challenge都要表現得好
岩佢心水先有得入嫁嘛

聽落都覺得無咩用
親身感受過一次就知道呀sir想要d咩
之後練習多d就okay
但我就諗緊下次會唔會再報

個D應該係比人收買左姐
同呢d training course應該無咩關係吧

個D應該係比人收買左姐

個D應該係比人收買左姐

[member] 你知道左有幾多人報就唔會講唔係為錢,同埋報個班人係為左收風 你諗得太多 [/member]

巴打上年係咪有考?

岩佢心水先有得入嫁嘛

佢唔challenge你直頭機會都無

利申,真係純經驗之談

我有興趣,未收email

有興趣就telegram : sheepsheep123

個D應該係比人收買左姐

[member] 你知道左有幾多人報就唔會講唔係為錢,同埋報個班人係為左收風 你諗得太多 [/member]

真係唔出奇啦
連教考CRE既cource都大把人報名上堂
幾百蚊一堂 都咪話唔好賺

岩佢心水先有得入嫁嘛

佢唔challenge你直頭機會都無

利申,真係純經驗之談

所以執正d個look幾緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞