機械人完成品綜合討論區 #33 謝絕老翻同炒家 各大細廠齊齊打X殘BAMDIE

971 回覆
2 Like 2 Dislike
我自己係勇者王死忠,平心而論,P+隻GGG係現時可合體嘅GGG中擁有最高可動嘅一款,造型我自己都覺得係最正嘅,質感造工亦佳,缺點就係合體過程唔還原動畫,合體腳易花同少部分白膠會黃。我自己就好鐘意,所以正版入咗2隻,亦入埋白獅。原本對呢間廠充滿期望,但估唔到佢之後架飛機會玩缺件,仲要用埋啲誤導性遺漏嘅銷售手法,呢家對隻超龍神不期不待
仲諗住等gfg出先開嚟玩
會變唔洗諗
p+有話出gfg?
無的話你等到2046未必開嚟玩
新手一問有冇黃?
自己睇唔出當無啦
心存希望會出
LU有提過有心出
不過都係當2046先
同意
再唔改個開發速度, 講乜都假
其實day 1 一開盒嗰陣時候無上色果part 都係偏米色
紙牌都無,5年內都唔知開唔開到訂
唔好咁上心 無白色野唔會黃。全世界都係咁洗咩咁介懷

正常你拆返開隻腳就會好覺黃左
邊2千咁平?
我睇返GGG超合金魂都已經黃晒
Pose+ 就仲未黃
但老實講本身Gaigar 設定都唔係純白色
好似RG咁米米地色咁其實幾好
合膠魂初版就嚟十年...

都只係呢個程度, 再版藍BAMDIE LOGO應該未有變黃CASE

同埋設定上你啱, 確實唔係純白, 白獅都係白夾灰白

問題係POSE+啲膠用得衰, 初版出左一陣, 已經黃到咁, 一定就係同佢地AT母廠一樣, 係膠料度慳

白色玩具一定變黃, 無錯係定律
但, 我廿幾三十年前屯門八百伴買嘅F91 SD元祖模型, 仲係好白...
連隻GX13初版都...
CLS 賣得3000蚊都慳埋呢啲
如果我中立返啲, 會咁樣諗
前幾頁POST左條片
https://youtu.be/ou8moIr3bLg?t=1656
位前輩都講應該係用環保物料嘅關係, 依家啲玩具先要盡快開盒玩

其實都講得通, BAMDIE近呢十年啲白色玩具, 係低階R魂嚟計

都真係幾快變沙漠色VER
但至少, 高階少少嘅LINE, 應該點都好啲,
WINGZERO,白雪姬初版個啲都捱到一段時間先變黃
同埋MB個邊, 啲白色應該都係上色多, 所以會last得更耐

補返頭盔
接受到AT同POSE+嘅缺點, 可以買嘅, 設計上確實OK
但唔好因為咩香港人情懷而夾硬嚟囉
巴打介唔介意我下個POST QUOTE你呢段
想講恨鐵不成鋼呢個POINT
如果唔得的話請話我知, THANKS
pose+?
周圍fb/C拍都二千頭了 講緊話袋未拆未合過體
最平見過二手1800
當然冇問題啦,就係因為佢之前做得好,大家有期望,所以最後先會咁失望
THANKS 巴打
1K8放個位好似係呢度巴打
就嚟玩成品都要學埋噴油
原來平左咁多,早2個月見舖都重要3千頭
咁街鋪價從來都唔反映真實嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞