機械人完成品綜合討論區 #33 謝絕老翻同炒家 各大細廠齊齊打X殘BAMDIE

971 回覆
2 Like 2 Dislike
正常拆件都唔會咁樣痴死個背包, 最多係唔裝背包背脊個窿無做遮醜姐
好想入cybuster,但真係太大隻
諗緊衝現好冇
CCS啲嘢應該唔駛急住訂?
黑31個期唔知小人訂定點
街冇乜貨

其他都大貨
黑真三一限定黎
預咗引戰
上面條友以為咁樣就叫反共
完全唔理質素
佢見新大陸牌子就反
但笨大made in China 佢唔理
會唔會你諗多咗,玩得玩具嘅,鬼唔知大部分成品都係強国工廠出品
上面講緊字體美術問題影響觀感 例如第三圖,本身係英文拼音プログレッシブナイフ,就算用日文漢字都係高振動粒子
我留意咗條友好耐
唔係第一次
買笨大,老千,CCS都係比錢大陸
咁我寧願比間有良心既
人各有志, 無所謂啦

我自己都做左幾間廠嘅HATERS, 但唔會係度亂唱嘅
除非係老翻廠, 咁就齊齊屌
佢預大陸果班買家冇呢個土地問題
唔要盒咪無問題
人地mb個號字都係簡體,擺明唔理質素針大陸廠。。。

點解唔識欣賞人地先
個漆面外型價錢做到咁你估易 光面永遠係難做過啞面,啞面一噴遮到好多瑕疵

笨大做分分鍾偷你雞 部分用成形膠色,細隻過人又貴過人

我就覺得笨大固步自封做唔到佢呢種級數,mb真三一都有眼睇
有冇人知而家仲有冇門市賣P+隻新白獅
Bandai 係日本漢字喎
Btw CCS其實都有出繁體版poster
上面嘈張poster係簡體其實冇咩意思

同埋咩叫mb係簡體?

明明日本漢字先可以同時寫到
号 同 機
呢兩個唔會同時響現代中文出現嘅簡體同繁體
其實邊間廠出都好
多一間出多個選擇
冇愛可以唔買
個「號」字好似係日本漢字新舊用法

我都想買個終號機,本身見灰模圖冇咩性趣
但係見到配件有埋噴射特效,又多近武,就想買
正解,話之咩廠,總之自己鐘意就買
我底線就係冇授權果啲就一定唔撚買
多d廠出, 笨大無得獨大先係玩家福音, 好似真三一咁每間廠輪住出, 到最後係玩家選擇多咗

最佳例子: CCS最新隻三一擺明係食住笨大MB三一黎出
一樣👍🏼
見撚住bamdie成品部近依幾年出到成pat屎咁,仲含淚買咩
三一咁多廠出,揀隻自己鍾意
如果得一間出,揀都冇得揀
做人最緊要有得揀
mb dragon scale大部份都出得幾好
係隻真三一齒關太疏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞