機械人完成品綜合討論區 #33 謝絕老翻同炒家 各大細廠齊齊打X殘BAMDIE

971 回覆
2 Like 2 Dislike
我有講"我覺得"
況且走精面好似係香港人優點
唔好浪費套模具又唔洗俾多次牌權費執得幾多得幾多
套Stealth Gao同其他, 又完美夾得到白獅
諗諗下唔係無可能, 當然只係推測, 吹水區鳩吹下國家安全以外嘅野, 應該無犯法?

我都認左我係有Bias, 請問你仲有咩疑問?
老翻我覆埋呢一個REPLY我唔講了
呢度應該無咩人會有興趣講
走精面可能係香港人嘅DNA
不過我諗香港嘅新秩序就係憑感覺砌咗先
可能我份人傳統咗啲 鍾意有真憑實據多啲
不過算啦 呢啲嘢邊會證實得到
我剩係知間嘢被人屈黃屈到上面冇晒市場囉
呢啲可能係撚玩家嘅報應呱
真憑實據, 過左武肺呢一次, 我已經覺得呢樣野唔存在
係呢度屌都係提對POSE+有興趣嘅人
入手可以, 等現咪訂, 廢事又俾佢地呃

上面班偉大人種見到靚咪照買
洗同人地大廠擔心市場
反而鬧POSE+間廠嘅咁少數香港人, 佢地唔CARE都啱嘅

勇者王我寧願要原作風買返BAMDIE
隻GFG千幾蚊連鎚仔專用底座都俾埋, 大大方方唔洗又要攞返舊個個黑色出嚟用, 呢啲就真係大廠風範啦
不過我都係照樣屌嘅, 屌日本廠應該無問題?
反正我係HATER, 唔爭在補多刀
隻POSE+初版GGG我有買, 相信應該有資格講?

隻GAIGAR, 我有朋友合體放DISPLAY櫃
我自己個隻一路係盒
啲白色原膠色已經開始變黃
大家可以CHECK下自己個隻嘅情況

不過可能合金玩具如衣服, 玩幾年就堆填, 所以大家都覺得無所謂都唔定, 我窮撚無計

至於佢地再之前個名, ACTIONTOYS又好, ARTSTORM又好, 本身用啲膠料同合金成份係點; 點樣用佐藤拓未完成初稿夾硬出產品嘅事, 我唔多提啦, 始終咁多年, 加埋香港品牌, 唔敢亂講了
變黃真係好過份,我嗰隻一年就黃咗
啲膠廢過笨大好多,收三千幾比原膠唔緊要,但咁快黃我接受唔到,同價位老千4g雖然無合體但全上色有返相應嘅質素囉

好明顯原膠色已經黃左
個下盤縮曬水 做乜撚
毒撚節出個激光effect最吸引我

中間又出多左咁多三一
整體吸引力真係下降左
我又做正仆街講多句先

咁成隻咁, 出隻偉大國人最愛版本咪啱
剩係隻GAIGAR關節唔得啫, 上返隻原版GAIGAR咪一樣咁扭
又可以賺多筆

我都唔明
對間廠有期望>俾佢地呃一鑊金>火滾一次
呃一鑊金之後>佢再當班支持者狗咁撚>火滾到屌, 同諗住俾多個機會, 有好野就訂, 都唔撚得

好啦, 多謝個位啦, 我正式做埋HATER, 一隻都唔撚會再買
睇大家玩啦

依家有啲想開個HOBBY玩具業界仆街廠討論POST添
老千除左趙大帥我都有野想屌
你地咁講 我又開返我果雙望下, 真係黃左。。。

我只係開過一次黎玩 無display 過
係呀,氧化得咁快對唔住佢個價,無下次了
即刻睇自己個隻GGG,仆街真係變黃
收咁貴一年就變黃

正正式式做Hater咪幾好
好過幫襯啲會偷賣老翻嘅奸商吖嘛
又唔使違背自己嘅原則
係啊, 見到佢地咁呃人咁屌客都仲有人支持
我真係覺得呢間用料咁垃圾嘅廠唔啱我

留返俾佢地班無條件死忠玩啱曬

屌住俾機會都唔撚得嘅廠, 真係唔柒啱我玩, 多L謝你點醒喎
香港廠屌左就唔好買啦, 廢事...

下個POST頭我就剩係擺POSE+同AT
等大家小心啲
BAMDIE大家都知咩事, 咁多個POST應該都提夠

好耐無上水
有乜撚分別
點解屌廠都要俾人屌返轉頭
笨大呢度邊個未屌過
係咪就要以後都唔買笨大
Shut up and take my money不嬲都係玩具區做法
屌廠都係手法, 到時出現就真香
個位正義魔人話就話一齊屌
個時我地屌緊就已經係度單打啦

講真, 一個品牌乞人憎, 個啲所謂FANS都要佔好重因素
今次我真係俾佢地屌走左啦
下個POST頭起寫清楚呢間所謂香港品牌嘅仆街事蹟

你都戇撚鳩
你嗰種怨係求其戴個頭盔就話爆王其實都係佢自己偷出嗰種鳩砌
我就係之前見過你講呢種說話先講兩句
幾撚時有唔俾你屌單打你哋呀
我自己都講過幾次係佢計縮數做得肉酸
咁OK好簡單你以後咪再幫襯佢咪得
但要去到話估佢係咪就係爆王完全過晒火位啦
間廠撚你所以所以俾支那人偷模就係抵死
俾支那人神田組長拍片叫自己同胞買爆王就得
你下個Po開頭記得寫埋自己鍾意靠屈呀
唔人身攻擊?我呸
笑撚死
討論區原來連討論都唔撚得
我懷疑間仆街廠正反都撈, 有俾理由
你件垃圾AT/POSE+ PR就剩係係度單打, 話好難論證就唔俾證據
講左唔想講老翻, 你就不斷提, 仲話佢地慘

講爆王係你開頭先, 同你講, 講唔過就人身攻擊
我就真係戇鳩, 同你件垃圾講道理, 返去繼續舐你鐘意嘅POSE+啦屌你老祖, 當時人人屌你間垃圾廠, 你係度單打時就應該BLOCK鳩你件廢物無眼屎乾淨。

屈? 我下個頭POST就係叫人咪撚買POSE+, 我就俾曬四大理由
呃人, 當客狗咁撚, 用料極差, 貨期漫長
起碼呢啲全部事實, 而唔係你條狗撚剩係對人唔對事

總之你而家唔撚扮持平擺明車馬就得啦
我本來就係人有理有據挖晒出嚟講
大家批判過後再諗幫唔幫襯囉
原來唔同你一齊屌到間廠永不超生就係叫PR
真係大開眼界喎
其實我嚟嚟去去都係得勇者王DX一套㗎咋
至於爆王呢味嘢 對上啲Po你已經講過懷疑佢正反都撈㗎啦
但係你又證實唔到咪唔想提囉
你唔想睇係咪想臭屎密冚呀?
我支持你下個Po貼埋你嘅質疑同埋理據喎
打倒奸商人人有責
又講撚到自己點有理有據, 由頭到尾咪又係追住我嚟咬

爆王你究竟提撚夠未?
咁鐘意你自己去買撚到夠啦垃圾

痴鳩線, 上面都已經有巴打講屌住買大把人都有做
係要追住我嚟咬真係唔撚明
唯有當自己唔好彩俾啲癲狗咬

不過我就會繼續踩你最鐘意嘅POSE+啦垃圾

其實我就由頭到尾冇話過你啲乜
純粹講吓我覺得以後唔理佢出成點都唔幫襯佢比較好
同時亦唔唔同意你嗰啲戴晒頭盔嘅臆測
係咁多㗎咋
最多係頭先講咗句你都戇撚鳩
但係你睇你嬲撚到
乜嘢難聽說話都拋晒出嚟
繼續Keep到講起P+就跳撚晒掣嘅傳統
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞