【職業魔法師X陰陽眼法醫】《鯨泣無聞》

330 回覆
27 Like 1 Dislike
翹著二朗腿的男人長得相當英俊,皮膚白晢襯一頭爽朗金髮,身穿米色長袍像個藝術家,看起來像是歐美人,卻說著一口標準的粵語。

好似好yum yum咁
係梅林
係本人咪好長命
來歷不明有啲古怪
我真係諗過咁做
自稱
職業魔法師III再見
作者界殺人狂,連人地主角都想殺
不愧係追女仔愛情故都會死人嘅冷面仔
吹咁大要勁過星環階先掂
魔法師3再見,啫係叫我魔法師3前嘅唔睇
我會盡力保護蔣醫生
俾人封印左?
話口未完隔籬故又死兩個
個次算係必要既犧牲
青梅竹馬故最撚痛應該係鵲橋,第一次寫完自己都好似透唔到氣咁
喂唔係
暫時再見梅林(自稱)係職業魔法師3
Q俾人封印左?
A係

Q係本人咪好長命
A我無回應
呢個都係必要既犧牲
靠你
蔣醫生以外就……
估計單純封印就只係封實個人,封埋個年齡就要多個魔法,所以就怪
我睇緊書版
無錯係拖咁耐先睇
封印左個時間仲會流逝咪仲怪
我估係指將梅林封入石室,溫可柔講嘅係困係石室,咁要困住個魔法師要用魔法好合理,如果目標係殺死佢,封入去等佢餓死就得,好似將一個人放入間房鎖門咁
如果會封埋個年齡時間唔流逝,啫係要好似龍珠魔封波咁封入電飯煲貼張符個種,咁封住佢嘅意義係咩?懲罰佢?唔夠打唯有封印?諗落都唔係太合理
職業魔法師3既梅林設定會沿用返最普遍既傳說。

就在皇宮與薇薇安相處的那段日子裡,梅林徹底的愛上了她。

當薇薇安決定要歸國時,梅林也陪伴在她左右護航。途中某日梅林獲異象啓示,得知遠方的亞瑟王正被仙女摩根的大軍攻打而急需援軍,因此馬上帶薇薇安趕赴亞瑟王所在的堡壘營救。兩人趕路至天色漸黑,不得已便暫借一間看上去曾由一對戀人棲息的石室歇腳,而他們的墓塚就置於石室大廳之內。當夜,薇薇安始終對梅林的追求感到抗拒,其中很大程度是害怕與梅林所生的孩子帶有魔鬼的血統(梅林是半人半魔),便趁梅林熟睡時對他下咒,把他困在巨石造成的密封墓塚後逃走。最終,梅林因為無法脫身而一命嗚呼。

BY維基百科
越後越好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞