[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#41 全新職業《智者》登場 「我的大鎚將翻轉一切!」

768 回覆
5 Like 6 Dislike
生活我自給自足緊
種緊紅蘿蔔,胡椒,士多啤梨,洋蔥,提子,小麥
雞肉、雞蛋

鍊金未搞,好似冇咩用到住
或者我miss 咗

啲痕跡大部份我都叫咗啲工人去採

我早排咪去斬木鑿石仔揸牛奶
魚都冇乜點釣,枝竿得50耐(未搵到邊枝)

賣得最貴就係呢樣
快啲搵人幫我買
其實隻game 係咪只可以靠自己搵錢
啲物品又冇得交易
咩都經拍賣
仲要抽水

錢啊 我要錢啊
見上面講焦糖紅蘿蔔賺錢
係賣交易所定係納貢?
係咪特級紅蘿蔔自己種田
肉桂勞工採?
好耐冇玩料理 依家係咪集中搬哂去莊園整
料理台有冇話用邊款好?
Sorry多問題
拍賣見人賣14,15萬到
巴打記得啲材料點整咁犀利
等我又採吓肉桂先

有得用緊係用高級,但好似好難整
暫時自己整住中級用住先
未搵到啲-cd 衫著

啲人1秒1件貨咁出好爽
另外想問大家晨曦之國點拉線?
見帶幾個npc任務送匠人勞工
揀邊條村好?目前只知道鬼怪森林要採火花
我google完 一知半解 啲攻略又過期
所以先上嚟問
胡椒洋蔥雞肉雞蛋睇你煮咩餐
有d餐唔洗用佢地
其他買就得

鍊金都係用黎賺錢
呢個係700熟練既時薪

探知的秘藥同金屬溶解劑都係用野蠻的痕跡
如果你想整多d靠工人供應唔會夠用

魚竿用巴雷諾斯釣竿
掛機釣魚一定係用呢支因為減自動釣魚時間
交易所賣
納貢一開始就煮醃製蔬菜
初期應該都有一日5千萬收入左右

焦糖紅蘿蔔應該全部材料都可以交易所直接買
就咁上面買材料黎煮
跟住賣返上去
基本上好似印錢咁
不過黑糖塊每下好似最多買100粒, 有排撳
可能你自己掛機加工整好d
我煮野都係係海地爾1-1
舊時要爭交納貢時最近個NPC
用落到而家

料理台keep住預購高級料理工具同晨曦之國傳統料理工具
有日任獎勵係用黎修理高級料理工具

BTW而家生活個個人都係睇住呢個網
https://bdolytics.com/tw/TW/cooking/market
開晒全部excavation(有把鏟個d)據點, 應該有5個左右
派你最快個d去採佢地
個度全部據點都係用1點貢獻, 唔會用好多貢獻可以求其
我都新手嚟
玩咗個零月咋
可唔可以講多少少嘢食要食啲咩?
我好似掛緊小麥整啤酒咋

原來都幾高收入咁
都係睇住個網做人
https://bdolytics.com/tw/TW/cooking/market
右上齒輪可以set你熟練, 煮野/鍊金時間之類
跟住sort時薪
跟住睇每日成交量 (太低d貨有排先賣到, 變左個時薪數冇意思)
跟住揀d唔難煮既

通常好賺既都要自己採1, 2樣材料
我之前睇見焦糖紅蘿蔔咁高笑左, 因為全部材料都可以直接買
基本上印錢咁

煮餐就比較難諗煮咩
我自己淨係會煮瓦倫西亞套餐因為好高經驗值
(上年一次過煮到上道人50, 每日交箱3億交左年幾仲未用晒)
聽講而家有d餐差唔多可以全部料交易所買, 但我唔肯定係咪真
納貢睇呢個
https://bdolytics.com/tw/TW/cooking/imperial
可以睇直接買黎包箱, 同自己整既每箱收入
呢啲係咪官方整
玩黑沙好似返緊另一份工咁

除咗肉類 魚類嘅料理都唔難搞
我個倉屯緊好多貨

仲睇緊邊樣嘢食最好賺
晏啲用電腦再睇先
手機睇睇到眼都花

睄咗眼見水果雪酪,都唔差
市價19600,預購量有7800到
好似係lifeskill discord入面其中一條友整
初頭得煮野同鍊金
之後越加越多野
有得睇埋採集, 加工, 練馬
加埋地圖, 掉落物掉落機率, title/knowledge tracker, 交易所成交資料
而家乜柒都有得睇
係咪set錯野? 我set 700熟練1.2秒煮野時間台服係咁

時薪-4億
我係開埋個交易所嚟對
睇吓邊樣缺貨邊樣蟹貨先再決定整邊樣

頭先仲搵到個士多啤梨料嘅
好少材料就整到
但唔記得咩食物

要去採冰
個網撳落個item度會出要咩材料
跟住可以set邊d材料係交易所買, 邊d係自己出

btw唔好整水果雪酪
呢個倒錢落海
你直接攞d冰去賣仲好
BTW煮野食曾經係最賺錢既生活
有d人淨係煮野食煮到全身爆機裝

我頂啊 散買冰塊 9萬
拍賣壞咗?
釣魚又爆機 料理又爆機
唔怪得買唔到樣竿
冇貨嘅
晨曦掛魚到賣貨
先發覺轉移角唔俾貿易
仲要我返貝村先解到轉移
係咪大家都冇用到個轉移功能
之前我係連大賢者 攞嚟tp亞克曼
綁咗嘅角唔係一齊行㗎咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞