[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#41 全新職業《智者》登場 「我的大鎚將翻轉一切!」

768 回覆
5 Like 6 Dislike
工人升到27lv 唔識郁
定因為我少online
野營買左如果有課開金可以用別墅buff 再勁少少 真係少少0.0001%咁
平時唔課金用普通buff +10 mAP就得
大部份場都有上下限
https://garmoth.com/grind-tracker/monster-ap-caps
例如半獸既話856以上開始冇咩分別
同抗性都有用
別墅 buff 唔係會同商店buff 撞咩
記得會長俾咗個表我睇要食咩嚟疊跌寶
但我又搵唔返

依家紅狼粒紅色嘢終於75粒
之後生生性性直出就好了
最多推多啲人落黑沙呢個坑
drop rate除左5千萬一粒鐘tent buff同開lv1,lv2之外
得活動同d數量有限既道具加
淨低既要靠ecology, family fame之類

上面講既係加AP既buff
公會聯賽得2E真心少
依家時薪咁高 4E都唔過份啦
10分鍾左右 加埋香水都值3E感覺已經比紅戰好好多
而家邊隻職刷怪最C伏
用魔女刷怪真係會加速退坑
守護者係咪刷後期怪最快?
去garmoth睇個場頭幾位咩職
守護者係輕鬆同簡單玩,唔係玩刷怪快
竟然是覺醒魔女top tier
好後期的確係 同埋你要好熟啲技係做乜
出到一套技+keep住2個爆旋陀螺
仲要長期維持到+30AP
我之前都拍過一段基本魔女PVE連技 但係專用係arsha
長期霸體但係會手殘
自己通常會入巨集shift+f -> x -> c 落mouse 2
WW 迴避 落mouse 1
普通位移全套要改埋G制出技
魔女真係好玩嘅 但係好似玩緊街霸咁 禁死人
https://www.youtube.com/watch?v=G_ku_7BqRvE
打錯左係 shift F -> hold 實shift再禁埋X -> S+C
呢個基本上PVP係必練 唔練就落巨集
魔女估唔到咁TOP,好少見人用
台服連macro都用得?
我仲未打到啲勁嘅獵場
生活公會都想有遊戲體驗
有冇人仲未玩/唔打算玩莎亦
一陣變咗蘿莉控
唔係拎黎掛機咪得 不過平時都好少會咁連shift f shift x
通常係起手要CC擊倒先會咁出
平時用shift lmb ef sc 轉轉轉就夠做 再懶啲就一直用轉轉轉就算
呢邊d人知你用既話會report到你bam
韓服有單用一次就bam左
而家都算易玩左 儲力斬送埋ap buff
不過我少用WW移位
慣左chock鏡頭撳實shift+D/E
實際打起上黎好多技都拎哂去起手CC人
CC到之後主要輸出都係靠大斬同shift+F
而家係迷宮刷緊頭火花。。刷左15h得20粒小火花。。
點解唔去jade forest
覺得怪好硬。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞