[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#41 全新職業《智者》登場 「我的大鎚將翻轉一切!」

768 回覆
5 Like 6 Dislike
開最低有104
290打寺下好過
要刷返兩枝水先之後爆氣賣撚哂

咁岩最近過左黑星先返黎玩下
依家先醒起可以拎去賣
無端端又多咗廿幾億
武力要成3E幾 尖紅武4E幾
姐係粒野得1E幾
合嗰粒係勇猛唔係武力
勇猛好平
1億好過無 以前打落勁多粒
夠打咩打沙漠寺廟都唔會秒,唔知係咪鎖攻
而家水晶, 藥, 同addons加加埋埋成200 hidden AP
字面290左右既話, 計晒buff同加成可以去到900幾對怪AP
過寺下70% AP軟上限
https://garmoth.com/grind-tracker/monster-ap-caps

不過應該夠唔夠防先係重點
做咩會咁黑
1. 想問主線送深闇之星揀咩好?
覺醒61守護

2. 同埋發現水晶系統改哂,
之前裝好果啲水晶好似全部消失哂
3. 好迷冇方向 之前跑貿易船交換829次 日日刷下怪咁 依家解緊馬各努斯 未解永冬之山。又考慮緊開隻季節龍女。
4. 繼續求公會收留
1. 即時提升比較多就跟返玩繼定覺
不過遲早都會繼武覺武轉黑星
夠錢既話揀貴d個把跟住買平d個把
唔係既話可以遲d先決定
暫時靠水晶同buff用做先同睇下會唔會轉玩繼或者其他職

2. 水晶年幾前改左
印象中個時個做法係
放到上交易所倉既就退落倉
放唔到既好似係退落信箱, 冇既話可能期已過
而家個水晶系統好過之前好多
可以set唔同預設, 可以隨時轉預設
仲要係全部角色共用

3. 可以開季節龍女解雪山
而家新角可以俾你揀邊度開始
可以照舊石室開
可以揀雪山開
可以揀晨曦之國開
雪山解完淨係會送隻命中耳環俾你
卡瑪主線解完會派1DP
奧德利塔解完會派1AP
晨曦解完會送2個水晶位
呢d比較有用其他主線可以不理

覺龍女d技幾靚, 同埋勁快
BTW佢pvp太屈就黎俾人nerf
唔清楚對pve有冇影響

就咁睇你日記未解齊差左幾AP
隻III戒可以換做V卡普提亞戒
你撳Y應該會送做III自選俾你, 另外會送石俾你升到上V
升上62都會送隻III戒
副武搵潔堤娜換庫屯, 升上IV 階段改良 (唔好升到V, 貴同基本上冇分別)
https://www.tw.playblackdesert.com/News/Notice/Detail?boardNo=9484&countryType=zh-TW
同時做潔堤娜打怪日任整V飾品
打怪裝方面差唔多都係呢d

生活同有咩將來想要(船, 馬車, T10馬之類)要準備定想知再講, 多野過打怪裝好多

4. 等其他人幫你
我唔係玩台服
5. 馬各努斯送嘅東王裝揀邊件好?鷹頭?貝克手?
我會揀貝克手
一黎手IV同V個分別最大
二黎個火最易攞, 可以射晒d卡普石落去唔洗就住就住

BTW原來而家公會login獎勵個活動未完
建議你求其入個甚至自己求其開個
唔知你仲可以攞到幾多日既獎勵
多謝哂上面巴打解答
要pickup返隻驚真係唔容易
我再研究下新水晶 殘月東王裝同死神裝先
有咩想知即管問
而家好多野都唔同左
不過多數係向好既方面
好多野簡化左容易左
最近冇野玩想回坑.
想問下低級獵場時薪係未仲係好低
退坑前爆哂裝
巴圖裝同以前升法係咪一樣 好鬼麻煩
開到最低
依家輕鬆D
圖巴拉裝去到真3前都唔會跌階
好多低級場都buff過黎
可以係呢度睇其他玩家平均時薪
https://garmoth.com/grind-tracker/global
右上角可以set咩服, 會跟返個服既市價
如果個職啱打既話, 有d season裝打到既場都可以近10億時薪
而家最賺既場都係20億左右時薪

另外而家有個叫馬羅尼的密室既野
可以每隔一粒鐘用一粒鐘
類似private server咁入到去冇其他人係度
個場會限範圍, 但有d場既怪重生時間會短好多
所以收入有可能比上面個網個表仲高
例如下面呢條片, 個場好細但d怪重生得好快
season裝12億時薪
https://www.youtube.com/watch?v=tp60TE2zdck
THANKS 巴打,
我見紅狼依家有6億時薪咁多?
以前用蘭打得2千零萬時薪
蘭我冇咩玩
感覺上唔係好啱打d秒怪既場?
紅狼個時薪可能扣返1-2億會準d
因為而家無限紅水可以攞去拍賣賣成百幾億
所以佢計d無限紅水保底料同成品都值成億
岩岩開番隻GAME, 最勁果隻係262ap 蘭
我見好多新手玩返
會唔會有人整合下新手教學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞