[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#41 全新職業《智者》登場 「我的大鎚將翻轉一切!」

768 回覆
5 Like 6 Dislike
差d唔記得左
最緊要叫新手同回坑玩家入左code先
2024-NEWA-DVEN-TURE
2023-WITH-CALP-HEON
如果未入既話

一齊推返個post 上水面
有冇覺醒守護水晶參考
見新水晶俾好多數值
鳳凰結晶

如果需要抗性就換走最上果2粒
好似一粒都冇 全部交易所拉抵玩?
https://docs.google.com/spreadsheets/u/1/d/e/2PACX-1vS7Oy5AJBhqm5unk1YvQT9zw-7QF0VOXc-g1grRulydSGB9IIuJlfL1ufkeir-8YXvde8Cqhp9Gcjs0/pubhtml#

可以參考下呢個網嘅水晶推薦,會有其他過渡嘅選擇

上邊師兄嗰張圖基本上就係頂配,如果買得起就直上
不過呢SET野加埋過百億,要珍惜生命
想平D可以用鳳凰之後塞一堆武力
古代武力一粒4億,作為過渡有點貴
依家時薪咁高,慢慢1粒粒買
我睇完個EXCEL基礎入門版
感覺有食料理+靈藥就會0作用
個金剛壓制係想比打咩怪用
過時野,以前水晶跟裝備位年代

不過而依家時薪咁高,直奔主題其實最實際

近半年BUFF完職業傷害高左好多,前邊割草場基本上無面版要求,如果刷完紅藍水仲未退坑應該都儲落幾百億

慢慢1粒粒由最平價水晶買起
點解麒麟貴過鳳凰咁多
比怪殺死先會爆水晶,PVP水晶基本上無損耗,而PVE一定係用麒麟
幾襟玩啊
一個禮拜5粒保底 要25個禮拜
再要六款

有生之生系列
我有40E喺手 買住粒麒麟之淚先?
用麒麟既場必須確認自己唔會死
如果唔係就用鳳凰好d
我會建議唔好
如果你係刷秒怪既場, 咁基本上粒麒撚淨係=10%掉率
刷你有機會死既場, 萬一粒野爆左就dup春
我會睇下buff完之後差幾多先5格晒攻速, 爆率同移速
塞水晶塞到夠全5跟住其他全塞加AP既平水晶, 或者加爆傷/背傷
水晶倉唔課好似得50格, 放左落去要用特定道具先可以攞得返出黎, 否則會爆, 所以平水晶好處之一係可以由佢爆

早幾個星期入台服睇下見貝爾的心臟好似60億左右? (唔知點解會咁平, 美服長期160億)
可能你水晶度慳d錢, 儲錢買貝爾好過
不過水晶season角可以用但貝爾要畢左業先用得
一般做周任時都會跌到幾粒
仲有有時直接出成品
加上而家有阿塔尼斯的元素
刷其他場都可以整到無限水
我應該入錯ser
咁耐都係跌唔超過十粒非任務獎勵嘅料

暫時22紅狼 7毒液
之前有個活動每個禮拜抽龍心貝心200粒 個價就一直降
我諗主要新人唔多貝心需求唔大
非洲ser
見新職幾搞笑入左坑試番下然後發現隻職唔岩玩
但之前整合新手黑石果陣我拎左落非季節果隻角度,係咪已經無得搞
(季節果隻唔駛問,而家用埋梅迪亞完主線d石我連點一套東奈魯都唔夠。)
冇咩緊要, 個職玩落唔啱玩好常見
最緊要冇用到d永久馬笛同負重之類唔會送而且係跟角色既野

一件V都升唔到?
新手黑石可以用3粒一般黑石加熱黎整, 不過好唔抵
另外印象中可以用升season裝粒石換圖巴拉武同甲由最底升起
如果keep住玩隻season角應該就冇其他辦法
我得主同覺武換到真1圖巴拉
甲得個身換到,其他卡哂奈魯真4

隻season好似話升到61有黑星我打算死埋佢就唔理,好似話個黑星是箱黎可以比其他角...?
如果要升我係咪做埋沙國主線去抱人大腿帶比較快
咁樣差少少既話我諗我會用一般黑石整新手石升埋佢
點時用一般黑石開個10-15層提高個成功率

黑星佢之後改左唔洗season都得, 任何一隻上61就得
係, 揀完主覺副武要邊樣之後俾個箱
用咩職開個箱會開返對應把武

主線任俾好少經
沙國主線送d野冇咩用可以唔洗做住
某d支線任會多經d
自己刷d高經驗值既怪到60會快過做任
不過吸人經最快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞